Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще предложи на парламента проект за анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония. Целта е в анекса да се разпише, че Македония се въздържа от всякакви спекулации и опити за присвояване на исторически събития или личности от българската история.

С договора в ръце, Волен Сидеров заяви, че документът не забранява подобни анекси и обясни какво точно е неговото предложение, което ще представи за одобрение от комисиите в парламента, юристи и есксперти .

Волен Сидеров-лидер на "Атака": Най-общо се казва, че Македония ще се въздържа от всякакви спекулации и опити за обсебване и присвояване на последните исторически събития или личности.

В противен случай България би преосмислила подкрепата си за македонското еврочленство, допълни Волен Сидеров.

Той коментира и вчерашното извънредно заседание на парламента като подчерта, че БСП, по чиято инициатива се събраха депутатите, е трябвало да бъде готова с предложения за промени в Кодекса за застраховането, за да се предотвратят бъдещи подобни пирамиди като с "Олимпик".

В отговор на въпрос за предстоящите евроизбори, Сидеров каза, че все още няма отговор от председателя на НФСБ Валери Симеонов дали ще участват заедно в коалицията, което според него означавало, че вероятно той има други планове

Волен Сидеров-лидер на "Атака": Аз съм "за" "Обединени патриоти" да се явят заедно,но не мога насила да направя това, което е невъзможно.

Във връзка с проверките за шума по морето, Сидеров отново повтори, че функциите на вицепремиера са да координира работата между министерствата, без да се меси през главата на определени министри и да командва техни служители.

Лидерът на "Атака" беше категоричен, че с позицията си не цели "взривяване на коалицията", а да се нормализират отношенията в нея и тя да се заздрави.