НОВИНИ

Сидеров иска анекс към договора с Македония за спекулации с личности и история

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще предложи на парламента проект за анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония. Целта е в анекса да се разпише, че Македония се въздържа от всякакви спекулации и опити за присвояване на исторически събития или личности от българската история.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:54, 22.08.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

С договора в ръце, Волен Сидеров заяви, че документът не забранява подобни анекси и обясни какво точно е неговото предложение, което ще представи за одобрение от комисиите в парламента, юристи и есксперти .

Волен Сидеров-лидер на "Атака": Най-общо се казва, че Македония ще се въздържа от всякакви спекулации и опити за обсебване и присвояване на последните исторически събития или личности.

В противен случай България би преосмислила подкрепата си за македонското еврочленство, допълни Волен Сидеров.

Той коментира и вчерашното извънредно заседание на парламента като подчерта, че БСП, по чиято инициатива се събраха депутатите, е трябвало да бъде готова с предложения за промени в Кодекса за застраховането, за да се предотвратят бъдещи подобни пирамиди като с "Олимпик".

В отговор на въпрос за предстоящите евроизбори, Сидеров каза, че все още няма отговор от председателя на НФСБ Валери Симеонов дали ще участват заедно в коалицията, което според него означавало, че вероятно той има други планове

Волен Сидеров-лидер на "Атака": Аз съм "за" "Обединени патриоти" да се явят заедно,но не мога насила да направя това, което е невъзможно.

Във връзка с проверките за шума по морето, Сидеров отново повтори, че функциите на вицепремиера са да координира работата между министерствата, без да се меси през главата на определени министри и да командва техни служители.

Лидерът на "Атака" беше категоричен, че с позицията си не цели "взривяване на коалицията", а да се нормализират отношенията в нея и тя да се заздрави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две деца са ранени след челен сблъсък на пътя за Маказа
Две деца са ранени след челен сблъсък на пътя за "Маказа"
Изтече гратисният период за глоби на водачи без Гражданска отговорност
Изтече гратисният период за глоби на водачи без "Гражданска отговорност"