НОВИНИ

Сидеров: Нямах идея да се карам със Симеонов, а да сме тандем на евроизборите

Още преди няколко месеца от НФСБ заговориха, че трябва има промени в ръководството, да бъдем колективни. Това не е нещо ново. Така лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров коментира в предаването "Още от деня" решението на партията на Валери Симеонов НФСБ да свали доверието си от него.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 17.10.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Сидеров е категоричен, че неговото единствено желание е било "Обединени патриоти" да се явят заедно на предстоящите избори за Европарламент догодина.

Волен Сидеров, председател на ПГ на "Обединени патриоти": Говоря от месеци, че трябва да се явим заедно, защото тези избори - на 26 май 2019 г, са ключ към оцеляването на правителството и изкарването на мандата. Ако ние, заедно с ГЕРБ, не вземем повече евродепутати от ДПС и БСП, нали се сещате че Корнелия Нинова веднага ще поиска предсрочни избори.

Моята идея не е била да се карам с Валери Симеонов, а да направим добър, успешен тандем на евроизборите, допълни Волен Сидеров.

Той обясни още, че няма да прави коалиция с Николай Бареков. Бареков влезе като евродепутат през 2014 г. заедно с Ангел Джамбазки от ВМРО. Той се обърна към мен и предложи писта към Консервативния алианс, в чието ръководство е. Покани също и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов, обясни Сидеров.

"Валери Симеонов закрива и разкрива автокефални църкви като дискотеки в Слънчев бряг - това вече е недопустимо". С тези думи Сидеров определи коментарите на вицепремиера относно конфликта между Русия и Украйна за независимостта на Украинската православна църква.

"Да всяваш разкол в църквата е типичната соросова работа. Нека да се поправи - да каже няма да правя разколи в църквата, няма да се меся... министър-председателят също му направи бележка", допълни Сидеров.

И още - ще предложи ли "Атака" Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР - вижте целия разговор с Волен Сидеров във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството одобри проектозакона за хората с увреждания
Правителството одобри проектозакона за хората с увреждания
Евростат: България е сред страните с най-голямо покачване от 3,6%
Евростат: България е сред страните с най-голямо покачване от 3,6%