НОВИНИ

Сидеров: Нямам амбиция за постове в изпълнителната власт

Това е коалицията, която е най-отворена към медиите, всичко, което става в нея се разбира даже първо в медиите, отколкото вътре в самата коалиция, коментира Сидеров по повод отношенията между патриотите в предаването "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 19.11.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

При нас няма задкулисие, това е ясно, коментира Сидеров.

Волен Сидеров, лидер на "Атака": Аз казвам неща - не за да се заяждам с някого или да нападам Каракачанов или Симеонов, защото така обикновено го интерпретират, а го казвам с желанието да заздравим нещата.

"Криза, има криза в тази коалиция, това се вижда", категоричен е Сидеров, но и допълни, че "в китайските йероглифи йероглифът за криза - по същия начин се изписвало и възможност. Тоест имаш криза, но имаш и възможност за нещо ново".

Въпросът според него е как да се превърне кризата в коалицията в нова възможност.

Аз бях основният мотор да направим тази коалиция, ако не беше станала тя, нямаше да има управляваща коалиция, защото сега се говори много така дали е правилна, неправилна, хубава, лоша. Това беше изборът на хората, а нямаше да сме трета сила, ако не бяхме се обединили 2016 година.

Той обясни, че "първи е ударил камбаната" и е настоял да се насочи вниманието към това, което за хората е важно - доходи, стандарт на живот.

Може би беше грешка, че двамата лидери на партиите от тройната коалиция патриоти отидоха в изпълнителната власт, можеше да пратим други и сега е възможно други хора да застанат на тези позиции, а ние да се концентрираме върху това дали можем да запазим патриотичната коалиция, дали можем да я реновираме и да покажем, че все пак ние сме с идеи в тази политика.

Аз нямам проблем да работя с Валери Симеонов в парламента и с когото и да било, категоричен е той.

Стига да има здрав разум насреща, стига да няма самоувереността, че през него говори истината и само истината.

Нямам амбиция и не съм заявявал никога амбиция за постове в изпълнителната власт, уточни Волен Сидеров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети ден протести срещу цените на горивата във Франция
Трети ден протести срещу цените на горивата във Франция
Обединените арабски емирства с интерес към български стоки
Обединените арабски емирства с интерес към български стоки