НОВИНИ

Волен Сидеров с критики към властта, но няма да се оттегля от коалицията

PR стратегията на кабинета в момента не е добра и търпи критика - това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров като визира разнопосочното говорене, според него, на членове на Министерския съвет. Макар да смята, че в обществото няма нагласа за предсрочни избори, той вижда, че има недоволство от управлението.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:00, 15.11.2018
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Причините за недоволството и протестите в страната Сидеров вижда в някой неправилни решения на управляващите, като въвеждането на по-висок данък за старите коли.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединени патриоти: Аз предложих този данък да бъде оттеглен - ама минал на първо четене, второ, трето четене, ще намерим начин да го оттеглим. Вижда се, че хората не го приемат. Заради едни 20 млн. приход в бюджета , ние какво правим - караме 2 млн. българи да се бръкнат в джоба. Еми не се вслушаха в тоя мой съвет. Еми тогава що се събираме на съвет, що ме викат за съвет, след като това което аз посъветвам не се възприема.

Въпреки упреците Волен Сидеров няма намерение да се оттегля от коалицията.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединени патриоти: Аз съм отговорен човек, аз, когато вляза в някой отбор, докато тоя отбор не се разтури, аз няма да предам четата.

Сидеров посочи и още един случай на разнопосочни действия, свързан с пакта за мигрантите на ООН, който Коалиционният съвет на управляващите е отхвърлил, а след това външният министър Екатерина Захариева започнала да говори нещо друго. Той не спести забележките си и към нея, но изрази готовност да я консултира по някои геополитически тенденции.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединени патриоти: За цените на горивата, които са един от мотивите на протестиращите Сидеров смята, че както в други страни въпреки пазарния принцип, държавата може да се намеси, за да бъдат поносими те за българите.

Протестите коментира и Тома Биков от ГЕРБ , който свърза градовете, в които се протестира, с арестуваните там бизнесмени.

Тома Биков - депутат ГЕРБ: Има заинтересовани хора, които целят дестабилизация на държавата и вие виждате някой от тях са снимани - хора с прякори, част от тях с криминално минало. Не мисля, че това са хората, които ще решат проблемите на България.

Биков заяви, че не отрича, че сред протестиращите има и хора, които са недоволни от управлението и това е нормално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима министри от кабинета на Мей подадоха оставки след сделката за Брекзит
Петима министри от кабинета на Мей подадоха оставки след сделката за Брекзит
​От днес всички автомобили трябва да се движат със зимни гуми
​От днес всички автомобили трябва да се движат със зимни гуми