Симеонов трябва да се извини категорично на патриарха, заяви в студиото на "Денят започва" Волен Сидеров, председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" . Не може един вицепремиер на българско правителство в дните, в които отбелязваме 140 години от Освобождението на България от турско робство - и ще помоля всички коментатори политици и всичколози, да престанат с условностите дали е освобождение. В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо - ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император, който казва отиваме да освобождаваме християнските поробени народи, обясни той.

Сидеров беше категоричен, че не може да дава оценка за изказването на главата на най-голямата православна църква - "не съм толкова дорасъл", каза той. И всеки който смята, че е толкова голям или е комплексиран тип, или е много зле, не мога да давам оценка нито на българския, нито на руския патриарх, допълни Сидеров. По думите му, ако не е била руската държава "нямаше нито румънци, нито финландци да участват в тези войски".

Волен Сидеров: Стига сме разпилявали благодарността си - някак си принизяваме я, разпиляваме я по посока на всякакви народности, които са участвали. Да, благодарим им, естествено, че ще благодарим, че са участвали, но ако не беше манифестът, заповедта, решението на руския император, нямаше да дойдат румънци, финландци и други, които да се включат в руската редовна войска.

Сидеров коментира още, че стабилността на коалицията се определя от принципи, а не от "пожеланието да бъдем някакви". Той беше категоричен, че е направил много компромиси за коалицията. Отстъпих много, каза той и поиска това да бъде уважено и оценено.

Сидеров обясни, че на много други нападки не е реагирал и ги е оставял в миналото, но по думите му, когато нападаш вярата - няма отстъпление.


Симеонов: Държавата не трябва да участва в управлението, а в контрола на ЧЕЗ

Симеонов: Държавата не трябва да участва в управлението, а в контрола на ЧЕЗ

Никой член от правителството не е участвал в сделката с ЧЕЗ, а Теменужка Петкова не трябва да подава оставка, защото няма политическа и морална причин...