НОВИНИ

Такса "масло" в касовия бон в заведение в Несебър

След скандалните такса "празен стол" и такса "нож" - нова, не по-малко скандална такса. Мъж от Велико Търново твърди, че заведение в Несебър го е таксувало за маслото, с което са изпържени картофите. Мирослав Дечев останал потресен, когато разбрал от получената сметка, че трябва да плати 1 лев "такса" масло. Сервитьорът разяснил, че маслото е маркирано допълнително, защото клиентът си е поръчал пресни картофи, а не бланширани.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
18:19, 19.09.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Всяка година, когато Мирослав идва по работа в Несебър отсяда в това заведение, но последният път, когато решил да хапне прясна риба с гарнитура пържени картофи останал изненадан.

Мирослав Дечев: Като плащах сметката се оказа, че имам един лев такса за олио... Да - казах пресни пържени картофи, но в менюто нямаше пресни, а бланширани картофи, т.е. там имаше само пържени картофи на цена 3,50. Отговорът на сервитьора беше, че според него в менюто пържените картофи били 6,50 . Поисках да ми покаже къде точно пише, той не можа да ми покаже никъде 6,50. Върна ми 2 лева ресто и ми каза, да няма проблем айде чао.

Управителят на заведението е категоричен, че по никакъв начин сервитьорът не е излъгал клиента. От началото на сезона собствениците на заведението решават да махнат от менюта пресните картофи, които са 6 лева и оставили само бланшираните, които струват 4 лева. Но като редовен клиент помолил сервитьора да му приготвят пресни.

Добри Георгиев, управител на заведение: Ние гарнитура нямаме. Имаме само порция пресни картофи, които струват 6 лева и понеже нямаме, както да му маркираме за три лева, затова му маркирахме масло за добавка.

Сервитьорът, който е обслужвал Мирослав, твърди, че мъжът е бил предварително предупреден, че има разлика в цената на картофите, които е поръчал и дори след скандала му върнал парите.

Николай Тодоров, сервитьор: Върнах му, защото ставаше въпрос за един лев. Точно така беше. Тогава му върнах два лева.

Според Мирослав грешка на заведението е, че в менюто никъде не е уточнено дали картофите са бланширани или пресни. Пише само пържени картофи, както цена и грамаж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Нова Загора блокират АМ Тракия заради замърсяване на въздуха
Жители на Нова Загора блокират АМ "Тракия" заради замърсяване на въздуха
Рапаните по българското Черноморие са на изчезване
Рапаните по българското Черноморие са на изчезване