НОВИНИ

Сигнал за дим на борда на разбилия се самолет

Нови разкрития около падналия самолет на египетските авиолинии сочат, че машината може и да не е свалена от терористи, както се предполагаше.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:04, 21.05.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Разследващите съобщават, че минути преди полет Ем Ес 804 да изчезне от радарите, е получен сигнал за дим в една от тоалетните на борда.

Самолетът, изпълняващ полет по маршрута Париж-Кайро, изчезна в четвъртък, а малко по-късно бяха открити и първите останки от него в Средиземно море. На борда е имало 66 души, сред които и деца.

Сигнал за задимяване, подаден от самолета на Иджипт еър минути преди катастрофата - първоначално новината, която беше съобщена от египетските власти, беше определена като слух, но в последствие френските разследващи също потвърдиха. Това би могло да означава, че причина за трагедията е не атентат, а техническа неизправност, но според авиоексперти, вероятността за това е малка.

Жерар Фелдзер, авиоексперт: "Теорията, че става дума за нападение, остава най-вероятна. - Защо? Първо - самолетът внезапно е изчезнал от радарите. Второ - не е изпратен сигнал за тревога и трето - Франция и Египет се борят срещу радикалните ислямисти, което ги превръща в тяхна мишена. И все пак, рано е да се отхвърли вероятността да става дума за неизправност в машината".
;

Трети ден продължава издирването на останките от полет Ем Ес 804. След като бяха намерени първите части от самолета и беше потвърдено, че той се е разбил, най-важното за разследващите сега е да открият черните кутии, за да разберат каква е причината за катастрофата.

По молба на египетските власти, в разследването на катастрофата се очаква да се включат и екипи от Съединените щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече туристи в “Св. Св. Константин и Елена”
Повече туристи в “Св. Св. Константин и Елена”
Как вотът зад граница преобърна президентските избори в Румъния
Как вотът зад граница преобърна президентските избори в Румъния