НОВИНИ

Сигурността на границите и вероизповеданията са сред приоритетите на Патриотите

Патриотичният фронт настоява за обезпечаване на сигурността на българската граница чрез спешното завършване на оградата до Черно море и разполагане на допълнителни сили на армията и полицията. Това заяви председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов в изявлението по повод началото на есенната сесия на Народното събрание.

bnt avatar logo
от БТА
11:59, 31.08.2016
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
сигурността границите вероизповеданията сред приоритетите патриотите

Според него българският парламент и правителството трябва да заявят, че в случай на необходимост ще бъде използвана сила за недопускане на тълпите бежанци на територията на България. Под сила трябва да се разбира употребата на всички средства за недопускане на въпросните мигранти, а именно физическа сила, технически средства за възпиране, сълзотворен газ, водни струи и огнестрелно оръжие, уточни Симеонов.

Той заяви, че ПФ оценява усилията на правителството да отстоява българския национален интерес пред партньорите от ЕС във връзка с мигрантската криза и подкрепя искането България да бъде третирана еднакво с другите две страни подложени на силен мигрантски натиск - Италия и Гърция. "България трябва ясно да покаже, че няма да позволи да бъде превърната в погранично гето на ЕС, в карантинен лагер за настаняване на придошли от целия свят авантюристи", заяви Симеонов.

България трябва да заяви, че едностранно замразява изпълнението на Дъблинските споразумения и няма да приеме нито един човек от тези, които европейските държави искат да ни върнат, докато няма единна европейска политика за недопускане на нелегални емигранти, добави той. Успоредно с това българското правителство трябва да поиска от ЕС помощ от жива сила, техника и сериозни финансови средства за охрана на външната граница на ЕС, смята председателят на ПГ на ПФ.

Първостепенна задача за коалицията НФСБ-ВМРО остава отстраняването на ДПС и неговото разклонение ДОСТ не само от властовите позиции, но и от политическия живот на страната, заяви Валери Симеонов. ПФ ще настоява за приемане на законопроекта за вероизповеданията, който забранява финансирането на религиите от чужди държави, фондации и граждани, както и използването на мощни озвучителни уредби при ежедневните религиозни церемонии и също така използването на език, различен от българския. Симеонов отбеляза, че предстои и приемането на второ четене на законопроектите на Патриотите за забрана на бурките, фереджета, както и на този срещу радикалния ислям.

От първостепенна задача за ПФ е и задачата за възраждане на българската икономика, отбеляза Симеонов. ПФ ще настоява за приемането на второ четене на законопроекта, връщащ старите условия за работа на малките обекти за дестилация и отхвърляне на законопроекта на управляващите, въвеждащ още по-тежки ограничения, които ще ликвидират целия бранш.

От ПФ смятат за недопустимо увеличаването на цената на електроенергията и настояват за спешно прекратяване на неизгодните договори с американските ТЕЦ-ове "Марица Изток" 1 и 3. За Патриотите е неуместно и безотговорно поставянето на дневен ред на въпроси, свързани с отдавна отречени енергийни проекти.

ПФ ще продължава своята политика за борба с битовата престъпност, декларира още Симеонов. Той съобщи, че ще внесат законопроекти за разширяване на правата за самозащита с използване на оръжие, както и увеличаване на санкциите за посегателства върху беззащитни хора и тяхното имущество.

Относно президентските избори, Симеонов посочи, че преди повече от месец ПФ, пръв от парламентарно представените сили, е издигнал своята кандидат-президентска двойка. Към настоящия момент обаче няма с кого да водим борба, коментира той и призова другите партии скоро да издигнат своите кандидатпрезидентски двойки, защото служебната победа била половин победа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приоритетите в новия политически сезон
Приоритетите в новия политически сезон
Индъстри Уоч предвижда раздвижване в банковото кредитиране
"Индъстри Уоч" предвижда раздвижване в банковото кредитиране