Успели българи с послание към обществото, че усиленият труд води до развитие и постижения.

Кампанията е на посолството на САЩ в България. В нея участват личности като Петър Стойчев, Магдалена Малеева, националният отбор по математика и други.

"Силата е в теб", призовават своите сънародници българи, които не са се отказали от родината, а работят за нейния напредък.

Дани Георгиева - учител
"През цялото време, докато бях в чужбина, въпреки всички хубави неща, които научих, усещах, че не ми е там мястото за дълго време, и исках да си се върна, където душата ми се чувства на спокойно."
Калоян Алексиев - член на Националния отбор по математика
"Нашата сила е да бъдем много вдъхновени и мотивирани в това, което правим, да обичаме това, което правим, и всъщност тази обич към нашата област да ни дава сила да работим много здраво и да постигаме големи успехи в нея."

Героите на кампанията се надяват да вдъхновят българското общество да повярва във възможностите си.

Петър Стойчев - плувец
"Моето послание е, че ние всички трябва да бъдем горди за това, че сме българи."
Ерик Рубин - посланик на САЩ в България
"Организираме кампанията, защото според нас няма достатъчно възможности българите да видят истории на свои сънародници, които напълно сами, благодарение на желанието, смелостта и решителноста си, променят обществото и правят неща не само за себе си, а за цялата страна, защото искат да бъдат тук и вярват в България."

Според американския посланик младото поколение българи е впечатляващо и показва голям потенциал в сферата на езиците, технологиите и науката.

Поправка: Януари 10, 2018

В репортажа е изписано погрешно името на първия събеседник. Правилното е Дани Георгиева, а не Александра Жекова.