НОВИНИ

Силен дъжд и гръмотевични бури в 10 области в страната

Студ и дъжд във втория ден на горещниците - обичайно най-горещите дни в годината. И днес предупреждение за силен дъжд и гръмотевични бури. За 10 области е обявен оранжев код, за други 7 - жълт. Сериозни валежи се очакват там - от около 35 до 60 литра на квадратен метър, на места са възможни и градушки. Само в Източна България няма да има дъжд и гръмотевици. Там ще е слънчево и приятно. От север-североизток нахлува хладен въздух и ще понижи температурите до между 17-22 градуса.

силен дъжд гръмотевични бури области страната
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 16.07.2017
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Силен ще бъде вятърът и в планините. Там обаче се очакват и валежи, като на места ще са значителни. Ще има и гръмотевични бури.

Над западната половина от Балканите ще е слънчево. Над източната ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици.

У нас в понеделник (17 юли) валежите ще продължат, но ще са на по-малко места; повече по количество ще са в Южна България. В източната половина от страната ще бъде доста ветровито. Във вторник в югоизточните райони все още ще превалява.

През следващите дни времето ще е слънчево. Температурите бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Живей активно във Варна
"Живей активно" във Варна
Националната библиотека показва оригинала на тефтерчето на Васил Левски
Националната библиотека показва оригинала на тефтерчето на Васил Левски