НОВИНИ

Силен сезон за Сандански

За Коледа тук са дошли над 1500 гости от България, Гърция, Израел и Русия. Резервациите за Нова година са направени още преди месец, а в хотелите са обявени от 15 до 20% отстъпки.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
06:37, 28.12.2015
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Гръцката реч,която звучеше до прeди 3-4 години около празниците в Сандански вече я няма, защото туристите от южната съседка са мното по-малко. Заради финансовата криза и намалените заплати, гръцките туристи пазаруват много по-скромно, отчитат търговците от курортния град.

В зависимост от категорията на хотелите цените за 3 нощувки в двойна стая с включена храна са от 250 до 500 лева. Туристи от Израел, които пристигат всяка година за Коледа казаха, че държат хотелът, в който ще останат да е луксозен.

В част от хотелите празнични пакети за туристи не са обявени.

Снежана Мицева - рецепционист в хотел: "Цената на стаята ни е 80 лева, двойка стая със закуска и ползват релакс център, в който има джакузи, сауна и парна баня".

За да се върнат отново туристите - важно е храната да бъде прясна и вкусна, казаха хотелиери.

Снежана Мицева: „Предлагаме барбекю предимно в нашия рестонат, не толкова наблягаме на готвените ястия и предлагаме много специалитети с риба".

Заради чистия въздух и минералните извори, гости от Русия са направили резервации в хотелите за две седмици.

Анастасия Василева - собственик на магазин и туроператор: ”Привлекателно е, че всички хотели разполагат с басейни с минерални води, тези лекувити води са известни на всички и навсякъде и това е основното".

Много от гостите ще останат в града и за Нова година. Цените на тридневните новогодишни пакети, които предлагат хотелите са от 500 до 700 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добра година за винопроизводителите
Добра година за винопроизводителите
Новините в 100 секунди
"Новините в 100 секунди"