НОВИНИ

Силен вятър блокира фериботи в Турция, гръцкият морски транспорт се нормализира

Отменени са пътуванията на редица фериботи в Мраморно и Егейско море заради ураганни ветрове в Северозападна Турция. Тази сутрин не се извършиха пътувания на фериботи по линията Кабатепе - Гьокчеада. От 7 до 10:30 ч са отменени и пътувания на фериботи и т. нар. "морски автобуси" от някои части на Истанбул до райони в окръг Бурса. Отменени са и редица курсове на "морските автобуси" в Истанбул.

bnt avatar logo
от БТА
09:35, 28.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
силен вятър блокира фериботи турция гръцкият морски транспорт нормализира

Междувременно в съседна Гърция, редовните разписания на корабите от пристанищата на Пирея, Рафина и Лаврион бяха възстановени, след като двудневната забрана да излизат от пристанищата заради силните ветрове беше вдигната.

Работи и фериботът Перама - остров Саламин. Все още не работят фериботите за Аргосароническите острови, защото на много места в Егейско море ветровете продължават да достигат до 9-10 бала по скалата на Бофорт.

Затворен остава и фериботът Рио-Андирио между Пелопонес и континентална Гърция. Не работят и линиите Аркица - Едипсос и Кавала - Принос, докато линията Агия Марина - Неа Стира беше отворена. Продължава да работи нормално и фериботът Керамоти - Тасос.

Курсовете от Килини до Закинтос и Кефалония, както и между Игуменица и Керкира (Корфу) се извършват само по преценка на капитаните и със записване в корабния дневник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът събра кворум от втори опит и започна работа
Парламентът събра кворум от втори опит и започна работа
Холандската полиция е предотвратила „голям терористичен атентат“
Холандската полиция е предотвратила „голям терористичен атентат“