НОВИНИ

Силистренският куклен театър таксува билетите по желание

Успешен експеримент на кукления театър в Силистра - публиката сама решава колко да плати за представлението! Идеята за експеримента е на актьорите от Драматично-кукления театър в Силистра, а резултатът е повече от задоволителен - трупата събра повече пари, отколкото струват билетите.

bnt avatar logo
от Незабравка Кирова
20:10, 24.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Въпреки че вечерното представление са посетели едва 30 зрители, те са платили по 10 лева за билет, което е най-високата цена досега в Драматично-кукления театър в Силистра. На каса за същото представление билетите се продават по 8 лева.

Добромир Удрев - зрител: Според мен това, че няма известни имена в театъра, в тези постановки, не означава, че не трябва да има публика. Другите постановки се пълнят заради това, че има известно име.

Театралите не се притесняват от малкото зрители, защото знаят, че са дошли да ги гледат истински ценители на изкуството. А с предизвикателството цената на билета да е по желание на публиката искат да разберат как хората приемат и оценяват качеството на театралния продукт и професионалната работа на актьорите.

Златина Станева, директор на Драматично-куклен театър - Силистра: Хората, които влизат в театралната зала, наистина дават висока оценка и са изключително доволни, но пък ниската посещаемост говори за това, че Силистра има нужда от повече нови заглавия.

Вече втора година театърът в Силистра предлага и още една инициатива за своите зрители - три представления с един билет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивалът 180° гостува на Националната художествена академия
Фестивалът "180°" гостува на Националната художествена академия
Временната комисия за НДК ще излезе утре с доклад
Временната комисия за НДК ще излезе утре с доклад