НОВИНИ

Силна буря в Гълъбово остави няколко населени места без ток

Силна буря в Гълъбово събори шест електрически стълба във водите на язовир „Розов кладенец“. Няколко населени места останаха без ток, но авариите са отстранени.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
19:31, 28.08.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Бурята, придружена с дъжд и гръмотевици била изключително силна и е нанесла сериозни щети в Гълъбово. Наводнен е стадиона и спортната зала в града, а водата е проникнала и в приземните етажи на няколко общинска обекта.

Пламен Бараков - зам.-кмет Община Гълъбово: Основна са паднали дървета. Има повреди по мрежите на електроразпределение, паднали стълбове има.

Бурята е съборила 6 стълба с високо напрежение от 110 киловолта всеки във водите на язовир „Розов кладенец“. Аварирането на електропроводите доведе до временно преустановяване на част от преноса на произведената електроенергия от ТЕЦ „Брикел“.

;

Екипи на Енергийния системен оператор от Стара Загора, Пловдив и Хасково работят за отстраняване на щетите.

Ангелин Цачев - изп. дир. на Електроенергиен системен оператор: Изключително голяма гръмотевична дейност,но не са паднали от гръмотевица стълбовете.По-скоро от силния вятър са се заформило нещо като торнадо или смерч над самия язовир, поне такива са сведенията от очевидци на място, но от това е станало вече самото събитие.

От електроенергийния системен оператор увериха,че работата на ТЕЦ „Брикел“ няма да бъде засегната. Предприети са мерки и за възстановяване на падналите в язовира стълбове.

Работата по вдигането им започва още утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 6000 лева глоба за Левски след мача с Етър
Близо 6000 лева глоба за Левски след мача с Етър
БСП, ГЕРБ и Атака с реакции след трагедията край Своге
БСП, ГЕРБ и "Атака" с реакции след трагедията край Своге