НОВИНИ

Силната икономика е дала тласък на празничните продажби в САЩ

Американците, обнадеждени от силната икономика, са тласнали растежа на продажбите през празничния сезон до шестгодишен максимум, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
21:00, 26.12.2018
Чете се за: 00:40 мин.
По света
силната икономика дала тласък празничните продажби сащ

Продажбите на дребно са нараснали с 5,1 процента между 1 ноември и 24 декември спрямо същия период на миналата година. Това сочи проучването Мастъркард СпендингПълс (Mastercard SpendingPulse), което проследява онлайн покупките и разходите в магазини, направени чрез всички начини на плащане, включително кеш или с чек.

Тази година общите продажби са достигнали 850 млрд. долара.

Онлайн продажбите продължават да растат, увеличавайки се с над 19 процента спрямо миналата година. Миналата седмица Мастъркард посочи, че онлайн продажбите се равняват на 13 процента от общите продажби на дребно.

Облеклото се е продавало добре тази година, като продажбите в сектора са нараснали с 8 процента на годишна основа, отбелязвайки най-големия растеж от 2010 година. Продажбите на домашно обзавеждане са се увеличили с 2,3 процента, а на електроника и електроуреди са намалели с 0,7 процента.

Купувачите са похарчили по-малко в универсални магазини, което според Мастъркард отчасти се дължи на работното време на търговските точки. Клиентите обаче са се пренасочили към сайтовете на универсалните магазини, където продажбите са нараснали с 10,2 на сто.

Традиционните търговци на дребно продължават да модернизират сайтовете и мобилните си приложения, като същевременно улесняват клиентите да купуват онлайн, след което да вземат стоките от магазина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС може да се примири с бюджетния дефицит на Франция
ЕС може да се примири с бюджетния дефицит на Франция
Коледа в писмо създаде любопитно приятелство
"Коледа в писмо" създаде любопитно приятелство