НОВИНИ

Силни бури в Гърция, сняг заваля в планината Парнас

В Гърция есента нахлу рязко с ниски температури и силни ветрове. В близките часове се очаква пик на силен циклон в зоната на Йонийско море. Днес повечето гръцки пристанища са затворени.

Фани Аронова
от Фани Аронова
16:21, 27.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
По света

От тази вечер времето в Гърция се влошава още повече, гласят прогнозите на фона на необичайно ранен сняг на планината Парнас, на 110 км западно от Атина. Сега бушува бурята, наречена от гръцките метеоролози на името на древния пълководец Ксенофонт. Тя донесе на места ураганни ветрове и от вчера повечето гръцки пристанища са затворени. Фериботите не се движат. На някои острови имаше и затворени училища.

Тази вечер циклонът ще достигне бреговете на Йонийско море, съпроводен с валежи и още по-силни ветрове. Бурята ще се движи на Изток, а в събота ще стигне Крит и островите в Егейско море. Неприятна добавка към лошото време беше трусът с магнитуд 5,2 по Рихтер, регистриран тази сутрин на Пелопонес. Той се оценява като силен, но епицентърът е в морето, на 34 км от брега. Няма данни за жертви и сериозни материални щети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пожар избухна в строящ се небостъргач в Кувейт
​Пожар избухна в строящ се небостъргач в Кувейт
Спецсъдът запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви
Спецсъдът запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви