НОВИНИ

Силни послания от сцената на наградите "Златен глобус"

Първите награди "Златен глобус" след избухването на скандала за сексуален тормоз в Холивуд, очаквано предминаха под знака на силни послания. Темата за насилието беляза всички благодарствени речи на победителите, а присъстващите в залата масово бяха дошли облечени в черно в знак на протест.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:30, 08.01.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас


Сред най-силните моменти на вечерта, беше речта на Опра Уинфри, която получи награда за цялостен принос в развлекателната индустрия. Телевизионната легенда призова всички жени да бъдат смели и да не мълчат за нещата, които им се случват.

Опра Уинфри, телевизионна водеща: Истината е най-силното ни оръжие. Гордея се и се вдъхновявам от всички тези жени, които се почувстваха достъчно силни, за да споделят своите истории. Тази година всички ние сме историята. Не става дума само за развлекателния бизнес - това е проблем, който е познат навсякъде - във всички култури, религии, засяга всякакви работни места.

А иначе в списъка на наградените са още мексиканският режисьор Гийермо дел Торо за филма "Формата на водата", британският актьор Гари Олдман е отличен за най-добра мъжка роля, а Джеймс Франко за най-добър комедиен актьор. Филмът с най-много златни глобуси тази година, е сериалът "Големи малки лъжи".

;

Още преди началото на 75-ата церемония по раздаване на наградите "Златен глобус", едно беше сигурно - това е нощта, в която всички са единодушни - краят на мълчанието е настъпил. Годината беляза Холувуд със сексскандал, който с ефекта на доминото срина кариерата на десетки мъже, дръзнали да посегнат на жени. Кампаниите "Аз също" и "Времето изтече" в подкрепа на жертви на насилие, беше основна тема във всички речи на сцената.

Никол Кидман е тазгодишната носителка на "Златен глобус" за най-добра актриса в телевизионна продукция.

Никол Кидман, актриса: Героинята, която играя, е символ на това, за което всички говорим в момента - насилието. Надявам се и искрено вярвам, че когато разказваме всички тези истории, ще успеем да променим нещо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: Ще бъде решен проблемът с ранното пенсиониране на миньорите
Мая Манолова: Ще бъде решен проблемът с ранното пенсиониране на миньорите
Намерено е тялото на моряк след катастрофата в Източнокитайско море
Намерено е тялото на моряк след катастрофата в Източнокитайско море