НОВИНИ

Оранжев код заради силен вятър в 17 области в Източна и Северна България

На места се очакват пориви на вятъра до 100 километра в час - предупреждават синоптиците. Десетки сигнали за паднали дървета са получени в Гражданска защита. Епицентърът на циклона - причината за бурята, която от няколко дни бушува в Централна и Северна Европа се мести на изток и през следващите дни ще премине на север от нашата страна, като ще донесе силни ветрове и у нас. Оранжев код заради силния вятър е в сила в 17 области на Източна и Северна България. Вижте повече от нашия кореспондент от Русе Ива Колева.

bnt avatar logo
от Ива Колева
12:10, 30.10.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В Русе поривите на вятъра достигнаха 86 километра в час. Сигнали за сериозни поражения до този час няма. Временно e ограничено движението по пътя Ситово - Дулово в град Дулово поради паднали електрически стълбове. Заради силния вятър са подадени щормови предупреждения на капитаните на корабите, плаващи по река Дунав.

Петдесет сигнала за паднали дървета в цялата страна са получени заради лошото време в Гражданска защита. В Лом силният вятър изкорени пет дървета. На три сигнала за паднали дървета от силния вятър са реагирали екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин през последното денонощие. Най-силен е бил вятърът в района на Белоградчик, със скорост до 20 метра в секунда.

Силният вятър в Перник пък вдигна платна от скеле на блок и го стовари върху лека кола. Инцидентът е станал в квартал Изток, до голям блок, който в момента се санира. Заради късния час се е разминало без жертви. И в Добрич, Силистра и Велико Търново аварийните екипи работят по отстраняването паднали дървета вследствие на силния вятър.

Синоптиците предупреждават, че вятърът ще продължи да духа през целия ден, очаква се пориви да достигнат до 100 километра в час. От Националния институт по метеорология и хидрология препоръчват на хората да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Третират срещу зарази населените места, пострадали от наводнението в Бургаско
Третират срещу зарази населените места, пострадали от наводнението в Бургаско
Правителството одобри проекта на Бюджет 2018
Правителството одобри проекта на Бюджет 2018