Паднали дървета и клони, смазани автомобили и дори отнесен покрив. Така може да бъдат обобщени часовете от късния следобед в Пловдив, когато над града се разрази кратка буря, придружена с големи количества дъжд. Най-потърпевши се оказаха живущите на улица „Повликенска" 4, където вятърът събори покрива на четириетажна сграда.

Пловдив

Цялата покривна конструкция, около 100 квадратни метра е съборена на земята в двора на кооперацията зад тази предпазна лента. Всички живущи са предупредени да бъдат изключително внимателни.

Само за пет минути бурята е нанесла щети за хиляди левове и то само на една сграда.

„Чу се тътен, като бомба беше. Излязохме на терасата и видяхме, че част от покрива е по земята, друга беше по дърветата, а имаше и части които висяха заплашително от козирката“, сподели пред камерата ни живуща в кооперацията.

След подадения сигнал на телефон 112 пожарникарите идват веднага и започват да обезопасяват покрива. На земята са изхвърлени остатъците от греди, а сградата остава с открити тавански помещения. Евакуация на 8-те апартамента не се налага. Кооперцията няма застраховка, а за последните 3 десетилетия вече за трети път ще трябва да правят ремонт.

Ще бъде доста трудно, тъй като повечето съседи са пенсионери. Малко сме работещите, наистина ще е трудно ако някой не ни помогне.

От пожарната са информирали общинските служби за инцидента. Утре ще продължи премахването на опасните предмети, които висят по клоните на дърветата. Освен материални щети след бурята в Пловдив за щастие няма пострадали хора.