НОВИНИ

Силно земетресение в Италия взе жертви

Силно земетресение разтърси Италия рано тази сутрин. Съобщава се за поне пет жертви. Магнитудът на първоначалния трус беше 6,2 по скалата на Рихтер, а след него са последвали няколко вторични. Земетресението причини щети в три региона в централната част на Италия, най-засегнат е град Аматриче, който се намира в непосредствена близост до епицентъра на труса. Кметът на града заяви, че "половината град е унищожен" и е прекъснато електрозахранването. Телата на двама души бяха извадени изпод рухнала жилищна сграда. Болницата в града е силно пострадала и ранените се прехвърлят към близкия град Риети.

bnt avatar logo
от БНТ
07:17, 24.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Четиричленно семейство е затрупано под руините на жилищна сграда в Акумоли, където вече има една потвърдена жертва. Кметът на града съобщи, че няма признаци на живот, заради което се смята че са загинали. Много постройки в града бяха тежко засегнати от земетресението. Акумоли е без ток и телефонни връзки. Потвърдена беше и смъртта на двама души при пропадане на мост край близкото село Пескара дел Тронто.

;

В град Норча, който се намира най-близо до епицентъра, щетите не са толкова сериозни. Кметът съобщи, че анти-сеизмичните структури са издържали на разместването на земните пластове и няма сериозни щети по сградите. Той увери, че с изключение на няколко дребни наранявания при падане, няма пострадали жители на историческия град.

Ръководителят на служба гражданска защита заяви, че земетресението е много тежко и може да се сравни единствено с разрушителния трус от 2009 година край Л'Акуила, който отне живота на над 300 души. Той заяви, че спасителни екипи вече пътуват към засегнатите райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският вицепрезидент на посещение в Турция
Американският вицепрезидент на посещение в Турция
Лудогорец за втори път в Шампионската лига
Лудогорец за втори път в Шампионската лига