Силвия Домозетска е новата "Мисис Баба" 2020. Тя е от Благоевград и е на 51 г. Силвия е журналист, позната е на зрителите като водеща на "Сутрешния блок" на БНТ 2.

Благоевград

Силвия Домозетска не се вписва в традиционната представа за баба. Тя е цветна, енергична и амбициозна. С участието си в конкурса "Мисис Баба" 2020 Силвия иска да покаже, че жените, които имат внуци, също водят активен живот.

Силвия Домозетска, "Мисис Баба" 2020: Като се каже "баба", бабата трябва да си гледа внуците, да върти домакинството, да се грижи за семейството си, а пък аз мисля, че чрез този конкурс се дава възможност да се види, че днешните, съвременни баби са работещи, активни жени. Жени с вече изградени и кариера, и позиции в обществото. В същото време могат да са интересни, да се поддържат добре и че всъщност възрастта е само цифра, тя няма никакво значение.

За да получи короната, Силвия се е преборила с 39 дами от няколко държави.

Силвия Домозетска: И когато обявиха „Журито единодушно реши, "Мисис Баба" 2020 Силвия Домозетска от Благоевград, и аз направо си казах „Олеле, сега вече няма мърдане”, усмивка до ушите и тежката корона на главата. Мисля, че не се вписвам в традиционните представи за класическа красота, която хората я възприемат в момента, но пък, ето – може би с ярка индивидуалност или не знам точно с какво съм ги впечатлила журито, но ето, че короната е на главата ми. Да ви кажа, короната е доста тежка. Тя трябва да държи главата изправена, с поглед напред.

Това е първият конкурс за красота, в който Силвия участва.

Силвия Домозетска: Аз не съм от хората, които си стоят тихо в ъгъла. Обичам да съм във водовъртежа на събитията и това ме държи да съм на повърхността. Миналата година интервюирах "Мисис Баба" 2019 Стефи Стаменова. Нейният разказ беше много вдъхновяващ и мотивиращ, и тогава реших, че мога да участвам в едно такова предизвикателство. Изпратих мои снимки, мотивационно писмо, биография и бях забравила дори, че съм се кандидатирала. Титлата е нетипична за мен, защото аз никога не съм мислила, че съм красива. Винаги съм мислила, че красотата на жената идва отвътре – от усмивката, в очите, в отношението към другите, в благостта, която излъчва.

Силвия има една внучка – Никол, на 4 години. Казва, че е била изключително щастлива, когато тя се е родила.

Силвия Домозетска: Мои познати казваха „Добре де, сега тя бабо ли ще ти казва?”. Еми бабо, как да ми казва? Да ми казва по име или какво да ми казва? Не, баба си е титла. Аз съм баба и толкова. Аз се гордея, че съм баба.

Короната и лентата ще останат в Силвия Домозетска до 21 януари следващата година, след което тя ще я предаде на следващата носителка на титлата "Мисис Баба" и ще представи България в конкурса "Мисис Баба Вселена". Дотогава програмата ѝ ще бъде изпълнена с благотворителни инициативи и мероприятия, свързани с децата и бабите.