НОВИНИ

Валери Симеонов: Няма да се извиня на патриарх Кирил

Вицепремиерът и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов заяви категорично, че няма да се извини за думите си за руския патриарх Кирил, както поискаха коалиционните му партньори Волен Сидеров и Красимир Каракачанов. Въпреки това, днес и тримата съпредседатели на коалицията дадоха крачка назад в тона си и заявиха, че в Обединени патриоти не текат процеси на разединение.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
20:40, 09.03.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Пред камерата ни Валери Симеонов заяви, че не вижда за какво да се извинява, но се възддържа да коментира думите на Волен Сидеров, че и джихадист не би си позволил да хули така главата на най-голямата православна църква и че коалицията може и без Валери Симеонов.

Валери Симеонов - вицепремиер /съпредседател на ОП: Така смята той, така се е изразил. Не мога да коментирам по такъв начин моя партньор. С моите партньори аз си уточнявам лично отношенията и не чрез медиите. Не е това начинът.

Валери Симеонов каза, че Обединени патриоти са създадени въпреки различията, които са имали по отделни въпроси. И сега, смята той, при този конфликт ще разговарят и ще изяснят позициите си.

В парламента Волен Сидеров заяви, че отказът на Симеонов да се извини си е негов грях.

Волен Сидеров - председател на ПГ на ОП / съпредседател на ОП: Не очаквайте разпад и някакви такива подобни процеси. Не искайте сега да преначертавам какво може да се случи. Ще видим, ще разговаряме, може пък да променим мнението си. Без всеки един от нас може - и без Сидеров може, и без Каракачанов може, и без Симеонов - въпросът е политиката и животът да вървят напред в интерес на България.

БНТ: Може ли коалицията без Валери Симеонов, така както заяви Волен Сидеров?

Красимир Каракачанов - вицепремиер, съпредседател на ОП: Вижте, не смятам, че такъв въпрос стои на дневен ред. Смятам, че времето лекува всичко и в един нормален човешки диалог без излишни емоции, които са натрупаха покрай този случай нещата ще бъдат решени.

Очаква се коалиционният съвет на Обединени патриоти да изчиства отношенията между лидерите си в началото на следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пороци по антикорупционните дела посочиха членове на гражданския съвет към ВСС
Пороци по антикорупционните дела посочиха членове на гражданския съвет към ВСС
​Кой е основният двигател зад пробива между САЩ и Северна Корея?
​Кой е основният двигател зад пробива между САЩ и Северна Корея?