НОВИНИ

Синът на Доналд Тръмп е знаел за руската намеса в изборите

Тръмп-младши е бил известен в имейл, че Кремъл опитва да помогне на баща му с компрометираща информация за Клинтън.

bnt avatar logo
от БТА
08:49, 11.07.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
синът доналд тръмп знаел руската намеса изборите

Мъжът, който е уредил миналата година срещата на Доналд Тръмп-младши с руска адвокатка, разполагаща с предполагаеми компрометиращи материали за Хилари Клинтън, е уведомил най-големия син на сегашния президент Доналд Тръмп, че източник на информацията е руското правителство.
Това съобщи в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на трима неназовани източници, запознати с имейла, изпратен от Роб Голдстоун, предаде Асошиейтед прес.
Според изданието в имейла е било казано, че с тази информация руското правителство опитва да помогне на кандидатурата на баща му за Белия дом, предаде Ройтерс.
Голдстоун потвърди по-рано пред АП, че е уредил срещата от името на свой клиент, руски певец. Адвокатка Наталия Веселницкая твърдяла, че разполага с информация за незаконни дарения за кампанията на Националния комитет на Демократическата партия.
Тръмп-младши призна, че е имал интерес да получи компрометираща информация за съперничката на баща си на президентските избори, но не даде признаци да е знаел, че Веселницкая е подставено лице на Кремъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново импийчмънт на бразилски президент?
Отново импийчмънт на бразилски президент?
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за нападателя от Бяла
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за нападателя от Бяла