НОВИНИ

Синдикатите на Летище София се обявиха против концесия

Синдикатите на Летище София се обявиха против отдаването му на концесия. Причината - подобно действие е неизгодно за държавата. Служителите вече веднъж излязоха на протест, а днес предупредиха, че отново са в стачна готовност.

синдикатите летище софия обявиха против концесия
bnt avatar logo
от БНТ
21:55, 14.07.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Разчетите на синдикатите показват, че приходите за държавата ще бъдат почти два пъти по-големи от концесионните такси, ако държавата продължи да експлоатира летище София. Синдикалистите пресмятат, че загубите при евентуална концесия за период от 35 години ще са в размер на близо 3 млрд. лв. От КТ "Подкрепа" и Съюза на транспортните синдикати в България напомниха, че са изпратили писмо до премиера с посочените сметки, но до момента не са получили отговор.

Илиян Ценов, Федерация на транспортните работници КТ "Подкрепа": ,,Очакванията са ни такива каквито от всички концесии и приватизации в сектор транспорт. Намаляване дейността на предприятията, намаляване на заплатите на хората, намаляване на постъпленията към НОИ и минимизиране на дейността. Към настоящия момент очакваме държавниците да проявят разум".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавните горски предприятия започват да изкупуват малки частни гори
Държавните горски предприятия започват да изкупуват малки частни гори
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Pokemon Go разбуни духовете
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Pokemon Go разбуни духовете