Президентите на двата синдиката КНСБ и "Подкрепа" се обявиха против предложението за неплатен първи ден на болничния. Те определиха решението като несъгласувано и неочаквано.

Въпрос на часове е каква ще бъде реакцията им. Настояват за спешна среща с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Според двамата президенти на синдикати, решението е несправедливо и няма да реши проблема с фалшивите болнични.

Пламен Димитров, президент на КНСБ: В началото на тази година, ако не се лъжа, беше показано и ние приветствахме как трябва да се бори с фалшивите болнични - с органите на правораздаването, на службите и на прокуратурата, а не с орязване на права по какъвто и да било начин и с опит видите ли да прехвърлим проблема от болната глава на здравата.
Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа": Да, борбата с фалшивите болнични трябва да продължи, но не за сметка на всички 100% работещи хора в България. Не можеш да наречеш всички български работещи престъпници и разбойници.
ГЕРБ и „Обединени патриоти” внасят предложение за 250 лв. минимална пенсия

ГЕРБ и „Обединени патриоти” внасят предложение за 250 лв. минимална пенсия

Минималната пенсия да стане 250 лв. от 1 юли догодина. Това са се договорили ГЕРБ и "Обединени патриоти" на политически съвет на управляващата коалиц...