НОВИНИ

Синдикатите се срещнаха с президента и премиера

Първи опознавателни срещи проведоха синдикатите с президента и със служебния премиер. От "Подкрепа" одобриха ветото на държавния глава върху закона за концесиите, а КНСБ призоваха министър-председателя Герджиков да спре концесията на летище "София".

Николай Минков
от Николай Минков
19:38, 02.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От КТ "Подкрепа" поискаха президента да инициира дебати по важни за страната теми като образованието, здравеопазването и социалната политика. Те се обосноваха и защо настояват Румен Радев да наложи вето върху закона за концесиите.

Димитър Манолов - президент на КТ"Подкрепа": "Практически отсъстваше обществен дебат, което пък затвърди в обществото притесненията, съмненията, че има нещо нередно в този закон. Има някои неща, немалко, които могат да бъдат критикувани, коментирани и т.н. В този смисъл, според нас, би било редно президентът да упражни правото си на вето върху този закон".

От "Подкрепа" поискаха още увеличаване на субсидията за Национална компания "Железопътна инфраструктура", за да не се повтарят случаи като този с Хитрино.

;

По същото време, но на друга среща в Министерския съвет от КНСБ призоваха служебния премиер да спре концесията на летище "София" и поискаха подкрепа за още две инициативи.

Пламен Димитров - президент на КНСБ: "Предефиниране на делегираните бюджети в средното образование, културата и в социалните дейности. Какво искаме? Чухме позитивна нагласа от г-н Герджиков - изваждане на капиталовите разходи от тях. Разглеждане цената на местните въглища, разбирайте на тези, които се добиват в Марица - изток, основно".

КНСБ поиска още служебното правителство да не подкрепя готвената от Европейската комисия директива, затягаща режима за вредните емисии. Според синдиката подобна мярка ще предизвика криза в топлоенергетиката у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Нощ на книгите за Хари Потър“ и в Русе
„Нощ на книгите за Хари Потър“ и в Русе
Мая Манолова заведе дело срещу столичната Топлофикация
Мая Манолова заведе дело срещу столичната "Топлофикация"