През последните 24 часа средните количества на валежите са между 25 и 50-60 литра на квадратен метър. Това са количествата в по-голямата част от страната, обясни дежурният синоптик Евегения Егова.

Евгения Егова, дежурен синоптик: През изминалата нощ от югозапад се активизираха валежите, там отново имахме около 20 литра регистрирани на кв. метър. Очакваме през днешния ден тези валежи да обхванат цялата страна, те са свързани точно с този циклон "Нефели", който пречи на хубавото време не само в България, но и Гърция.


Оранжев код в цялата страна за обилни валежи

Оранжев код в цялата страна за обилни валежи

Заради циклона "Нефели" синоптиците и днес очакват валежите от юг-югозапад отново да се активизират, като на много места ще са значителни по количест...

През следващите дни, до края на седмицата можем да очакваме подобряване на обстановката, но все още през предстоящата нощ и в петък очакваме локални и значителни валежи, ще има и предупреждения за по-значителни количества, коментира Егова.

На какво обезщетение имаме право при провалена почивка?

На какво обезщетение имаме право при провалена почивка?

Лошото време проваля плановете на хората, но трябва да различим няколко хипотези, обясни в "Денят започва" Игнат Арсенов, изпълнителен директор на Евр...