НОВИНИ

Синоптикът Анастасия Стойчева: Очаква ни тежка обстановка

Очаква ни тежка обстановка наистина - един средиземноморски циклон, който ще подхожда от югоизток първо, след това от югозапад, но така или иначе през следващите три дни ни очакват повечко валежи. Необичайно за юни, но не, че не се е случвало досега. Това обясни в сутрешния блок на БНТ синоптикът Анастасия Стойчева.

bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 26.06.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Днес и в Гърция ще продължат проблемите - валежите ще са доста над обичайните, коментира тя.

Стойчева обясни, че когато такъв средиземноморски циклон през лятото преминава през района - води до много интензивни процеси, при които за кратко време падат сериозни валежи.

Анастасия Стойчева, НИМХ: Тези три дни, в които ще сме все под влияние на средиземноморския циклон, най-вероятно ще има и количества, които да достигнат 100 и да надхвърлят 100 литра.

Трябва да има готовност за по-бърза реакция, предупреди Стойчева. Най-вероятните райони със значителни количества между 50 и 100 литра това са Северозападната част от страната, подчерта Стойчева.

Възможни са и градушки, предупреди тя.

Анастасия Стойчева, НИМХ: Тази вечер в Югоизточна България, през нощта в Централните райони значителни количества на валежа - категорично над 50 литра - ще има в отделни райони те да достигнат и надхвърлят 100.

Анастасия Стойчева все пак успокои, че след четвъртък, в края на седмицата ще има повече слънчеви часове. В края на тази седмицата и началото на следващата ще имаме температури до и над 30 градуса, отбеляза тя.

;

По повод протестите миналата седмица за увеличение на финансирането на хидрометеорологичните служби към БАН Анастасия Стойчева, обяви, че е получено финансиране и засега синоптиците няма да спрат да дават прогнози и след 9 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 30% от училищата в Благоевградска област са без гръмоотводи
Близо 30% от училищата в Благоевградска област са без гръмоотводи
Горски пожари в Калифорния
Горски пожари в Калифорния