МВР няма данни синът на бизнесмена Миню Стайков да е бил отвлечен. Тази сутрин издирваният през "Интерпол" Стайко Стайков беше приет в "Пирогов" с наранявания по главата. Мъжът твърди, че е бил отвлечен и му е нанесен побой. От прокуратурата заявиха, че според адвоката на Стайков младши, той е разбрал, че е обявен за издирване едва вчера. Стайко Стайков е издирван за участие в престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и контрабанда.

Тази сутрин около 9:15 часа на телефон 112 е получен сигнал за мъж, който е паднал пред дома си с травма на главата. Няколко минути по-късно линейката вече била на адреса.

д-р Слави Тодоров, Спешна помощ: Намерихме мъж, който беше в къщата си в леглото. Беше в будно състояние, но не беше много адекватен. Имах съмнение за комоцио.

Пред лекаря Стайков не казал от какво са раните по главата.

д-р Слави Тодоров, Спешна помощ: Каза само, че навсякъде всичко го боли и това е.

В "Пирогов" Стайков разказал, че бил отвлечен. Няма спомен обаче колко време бил в плен.

​Издирваният от Интерпол син на Миню Стайков е приет в "Пирогов"

​Издирваният от Интерпол син на Миню Стайков е приет в "Пирогов"

Синът на задържания бизнесмен Миню Стайков е приет тази сутрин в "Пирогов". Стайко Стайков беше издирван близо три месеца от Интерпол след акция на с...

От МВР заявиха, че след направените разпити до момента станало ясно, че снощи около 20:00 часа Стайков е оставен пред дома с такси. Там е поет от охраната му, а през нощта бил прегледан от лекар. Сигнал до полицията не е подаван.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Ние въобще нямаме информация към този момент за извършено отвличане. Не казвам, че не е станало. До този момент от събраната информация и направените беседи нямаме такива данни. Близките му твърдят, че от времето когато той е обявен за издирване не са имали никакъв контакт с него.

В същото време от прокуратурата заявиха, че от адвоката си, Стайков разбрал, че е издирван едва вчера.

Ангел Кънев, прокурор в Специализираната прокуратура: Днес сутринта в 9:00 часа преди обаждането на телефон 112 в Спецпрокуратурата е входирана писмена молба, подписана от това лице и неговия адвокат, в която пише, че той вчера на 27 януари е разбрал, че издирван и остава в готовност да съдейства на разследването.

От МВР казаха, че разпитите по случая продължават. От прокуратурата ще поискат Стайков да остане за постоянно в ареста.