НОВИНИ

„Синя зона“ във Варна през 2017 година

През 2017-а година във Варна ще бъде обособена „синя зона“. Платената зона за паркиране е един от начините за поне частично решение на проблема с недостатъчния брой паркоместа в града.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
17:30, 09.09.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Недостигът на паркоместа във Варна е дългогодишен проблем, който през летния сезон се задълбочава. Хората в града се увеличават двойно, а с това нараства и потокът от автомобили.

"Наистина няма свободни места. Аз отивам да си взема детето от ясла и обикновено няма къде да се паркира. Повечето хора са принудени да спират на места, които са забранени."

"Естествено, че трудно паркирам, въпреки че съм с малък автомобил. Точно заради тази цел сме си взели малък автомобил, за да може да паркираме по-лесно."

Варненци предложиха и как може да бъде решен проблемът с недостатъчния брой паркоместа в града.

"Да се разкрият повече паркинги, но те да са на някаква нормална цена, защото в крайна сметка, за да дойдеш да си вземеш детето, да плащаш за паркинг, не е много удачно."

От Общината са се заели да решават този напластен с години проблем, който се оказва и огромна язва за града.

Иван Портних, кмет на Община Варна
"Вярвам, че с поетапното внедряване през 2017-а на „синята зона“, проблемът с паркирането във висока степен ще се регламентира."

Кметът добави, че за последната година са изградени над 600 нови места за паркиране в различни зони на града, включително и на пристанището. През следващата година ще се направят паркинги и в междублоковите пространства чрез обновяване на инфраструктурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвежки вестник обвини Фейсбук в цензура
Норвежки вестник обвини Фейсбук в цензура
Даниел Митов публикува снимки с дъщеря си във Фейсбук
Даниел Митов публикува снимки с дъщеря си във Фейсбук