НОВИНИ

Сириец се взриви на музикален фестивал в Германия (обобщение)

Според властите става дума за умишлено предизвикана експлозия от 27-годишния сириец, на когото е било отказано убежище в страната.От германското министерство на вътрешните работи съобщиха, че мъжът е трябвало да бъде депортиран в България.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
15:23, 25.07.2016
Чете се за: 00:51 мин.
По света
сириец взриви музикален фестивал германия обобщение

Експлозията се е случила около 22 часа местно време по време на музикален фестивал, в центъра на Ансбах, където има и американска военна база. По думите на очевидци ситуацията е била много тежка.

Томас Дебински, очевидец: Минах покрай младежкия център и изведнъж чух силен, ама наистина много силен шум, експлозия. В първия момент бях шокиран, не знаех какво е, побягнах наобратно. След това реших да видя какво става и дали не мога да помогна. След това видях хора да тичат срещу мен. Определено имаше паника!.

От мястото са били евакуирани повече от 2 500 души. Вече са известни подробности за атентатора.

Йоахим Херман, министър на вътрешните работи на Бавария: Имаше ужасно бомбено нападение, тук в Ансбах. Знаем, че това е бил сириец, който е искал убежище, опитал се е да влезе на музикалния фестивал. Не е успял. И след това, близо до входа, е взривил бомбата, която се е намирала в раницата му. Това го е убило и е ранило най-малко 12 души. Състоянието на трима от тях е сериозно.

Силите на реда още не са сигурни дали основната цел на нападателя е била да се самоубие или убие други хора. Няколко часа по-рано сириец уби една жена и рани още двама с мачете в Ройтлинген. Според разследването той също е искал убежище в Германия. Вероятно става дума за престъпление от страст, пояснява полицията. Междувременно беше арестуван 16-годишен афганистанец по подозрение за участие в атентата в Мюнхен, при който загинаха 9 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи искат незабавната оставка на Петър Москов
Протестиращи искат незабавната оставка на Петър Москов
Трима души са задържани за престрелката във Флорида
Трима души са задържани за престрелката във Флорида