НОВИНИ

Сирийският режим започна нова офанзива срещу бунтовниците в Алепо

Силите на сирийския режим започнаха днес нова офанзива в Алепо, опитвайки се с помощта на руската авияция да засили натиска върху бунтовниците в областта, съобщи ДПА, цитирайки активисти. Атаката днес е била съсредоточена в североизточните части на Алепо, където през последните седмици се води интензивна военна кампания срещу контролираните от опозицията райони.

сирийският режим започна нова офанзива бунтовниците алепо
bnt avatar logo
от БНТ
22:06, 30.09.2016
Чете се за: 00:20 мин.
По света

Местен източник на ДПА каза, че бунтовниците не са позволили на режима да напредне в областта Сюлейман ал Халаби в източната част на Алепо.

В този район се намира основната воднопречиствателна станция на града. Заради тежки бомбардировки по съоръжението, то вече не работи, съобщи представител на организацията "Спасете децата". "По-голямата част от водопроводната мрежа в източната част на Алепо също е разрушена. Няма капацитет тя да бъде поправена", допълни той.

Около 300 000 жители на източната част на Алепо са обсадени от правителствените сили. Жителите съобщават за намаляване на запазите от основни стоки, в това число храна, електричество и лекарства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павел Поппандов в Панорама: За лъжата, спомените и неговото дърво на живота
Павел Поппандов в "Панорама": За лъжата, спомените и неговото "дърво на живота"
Връчиха награди на Европейския парламент у нас
Връчиха награди на Европейския парламент у нас