Ситуацията с пожара в "Дунарит" е овладяна, следим я, в момента има тлеене, заяви за агенция "Фокус" областният управител на област Русе Галин Григоров.

"Щабът е на линия, всичко е овладяно. Всички работници на "Дунарит" са евакуирани. Предупредени са околните населени места. Децата в училището в Николово също са евакуирани. Ограничен е достъпът на всякакви превозни средства и лица, които нямат пряка връзка с пожарообезопасяването като достъп до района. Към момента нещата са спокойни, ако не се случи нещо допълнително и се разгърне или утежни обстановката, смятам, че нещата ще бъдат наред", допълни областният управител. По думите му в момента в "Дунарит" няма пожар, а само тлеене.

"Когато се запалят взривни вещества няма възможност да бъде гасено с нормалните средства като пяна и вода. В момента държим под контрол както с наблюдение, така и с дронове и термокамери. Следим нещата в момента", уточни Григоров.

Областният управител увери, че кризисният щаб е на място. Нещата се държат под контрол, изтъкна още Григоров.

Емилиян Гебрев: Никой не е наранен при пожара в "Дунарит"

Емилиян Гебрев: Никой не е наранен при пожара в "Дунарит"

Собственикът на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев заяви за "По света и у нас", че няма пострадали хора при пожара в завода. Никой не е наранен,...

Пожар във военния завод "Дунарит", евакуират работниците

Пожар във военния завод "Дунарит", евакуират работниците

Гори военният завод "Дунарит" в Русе. По предварителна информация се е запалил цехът за тротил. Евакуират работниците, които са на смяна. Повече подро...