Ситуацията в Пловдив към 7.00 часа е коренно различна от това, което беше през нощта, съобщава нашият кореспондент в региона Деница Торньова. Обстановката се нормализира. Пътищата в града са проходими.

Вижте повече във видеото от директора на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков.

Тази нощ стотици шофьори попаднаха буквално във воден капан. Само до полунощ са подадени 950 сигнала за наводнени обществени сгради и къщи. Два мола бяха евакуирани, бяха отводнявани четири болнични заведения. Хората в социалните мрежи се напътстваха от къде да минават.

Пред нашата камера директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков заяви, че цяла вечер екипите на пожарна безопасност от Пловдив, Кърджали и столична дирекция са действали на територията на град Пловдив.

Сега градът е проходим, подлезите също.

Все още много хора се нуждаят от помощ. Местата, където е трябвало спешно да се прати техника, са се отводнявали цяла нощ. В момента има още много обекти за отводняване, но те не са от обществен интерес - а са предимно мазета на жилищни сгради.

Една от критичните ситуации е била наводненият склад с готова продукция на хлебозавод "Хебър". Освен наводненията е имало и два пожара. Цели квартали в града са останали без ток.

Вижте повече във видеото.


Пловдив след пороя: Получени са 650 сигнала за наводнения и бедстващи хора

Пловдив след пороя: Получени са 650 сигнала за наводнения и бедстващи хора

Близо 650 сигнала са получени в рамките на 4 часа в Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" след вчерашния проливен дъжд в Пл...