НОВИНИ

Скалата е най-високоплатеният актьор в света

89 милиона и 400 хиляди долара - толкова е годишният доход на най-скъпо платения актьор в света. Популярното издание "Форбс" за поредна година подреди кинознаменитостите според според това колко са добавили в сметките си.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:12, 22.08.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Близо 90 милиона е спечелил Дуейн Джонсън за периода юни 2018 - юни 2019 г. Звездата от "Джуманджи" и "Бързи и яростни" получава крупни суми не само заради участията си във филми и сериали.

Сериозна печалба носят и собствените линии дрехи, обувки и слушалки на бившия професионален борец, известен като Скалата.

Само преди няколко дни Дуейн Джонсън сключи брак с дългогодишната си приятелка Лорън Хашиян. Двойката има две дъщери.

На второ и трето място се нареждат актьори от най-печелившия филм за всички времена "Отмъстителите: Краят". Крис Хеймсуърт, който изпълнява ролята на Тор, е спечелил малко над 76 милиона долара, а Робърт Дауни-Младши, превъплъщение на Тони Старк - 66 милиона.

Сред отличниците се нарежда и Брадли Купър. Той също участва в "Отмъстителите", но както може да се предполага по-голямата сума в сметката му е дошла от ролята му във филма "Роди се звезда". В лентата той си партнира с популярната певица Лейди Гага.

Интересното е, че сред десетте най-скъпо платени актьори има още двама, които са част от най-касовия филм - Крис Евънс и Пол Ръд.

"Форбс" уточнява, че това са сумите преди плащането на данъците и не включват таксите за агенти, мениджъри и адвокати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Титаник се разпада на дъното на океана
"Титаник" се разпада на дъното на океана
Рискът за здравето от пластмасата в питейната вода е нисък
Рискът за здравето от пластмасата в питейната вода е нисък