Утре БСП внася в деловодството на парламента вота на недоверие срещу правителството, потвърдиха от „Позитано“ 20. Темата е несправяне с корупцията, а мотивите ще бъдат оповестени утре.

От ГЕРБ определиха вота на недоверие, подготвен от левицата, като нападение срещу стабилността на управлението. Депутатът Делян Добрев отхвърли поредните обвинения срещу него и заяви, че атаките са заради нарушени интереси в сектор Енергетика.

БСП настоява да бъде разсекретен доклад на ДАНС и прокуратурата за работата на Българската акцизна централизирана информационна система, обяви Жельо Бойчев. Той припомни, че системата беше изградена , за да следи в реално време движението на горивата на входа и на изхода в различните обекти. Целта - да се прекрати контрабандата.Бойчев се е запознал със секретния доклад и твърди, че се е натъкнал на фрапантни нарушения.

Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“: Ако този доклад бъде прочетен от вас никой няма да зададе въпроса - имате ли основание за вот на недоверие. В него се съдържа информация от ДАНС, в която са описани всички слабости,констатирани в работата на тази информационна система.
Корнелия Нинова: Вотът на недоверие е проевропейско поведение

Корнелия Нинова: Вотът на недоверие е проевропейско поведение

Вот на недоверие е проевропейско поведение, ако скрием корупцията за 6 месеца, решаваме ли нещо? Това заяви в студиото на "Панорама" председателят на...

Елена Йончева пък отново повтори обвиненията си срещу роднинските фирми на Делян Добрев от ГЕРБ, предаде репортерът на БНТ Вера Александрова. Уточни, че това не е лична битка с депутата, а битка срещу схемата Хасково, която той бил наложил. А на въпроса, който Добрев ѝ отправи чрез медиите - дали работи за български или чужди служби, Йончева отговори...

Елена Йончева, депутат от „БСП за България“: Не работя нито за български, нито за чужди служби. това за мен беше голяма изненада. Ако г-н Добрев смята, че работя за български служби, за това би трябвало да знае премиерът Борисов, защото той отговаря за службите.

Зад Елена Йончева стои цялата партия, обяви Атанас Зафиров и се закани, че ще продължат битката с паралелната държава.

Елена Йончева с нови сигнали срещу Делян Добрев

Елена Йончева с нови сигнали срещу Делян Добрев

Депутатът от БСП за България Елена Йончева ще внесе в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки от фирми близки до депутата от ГЕРБ Деля...

От най-голямата партия ГЕРБ определиха като положителни резултатите от работата на кабинета, предава репортерът на БНТ Надежда Василева. И подчертаха, че мнозинството е успяло да се справи с всички предизвикателства и с опитите за ескалиране на напрежение на старта на българското председателство.

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Вотът очевидно макар и допустим по Конституция преследва конюнктурна цел на БСП за България и представлява открито нападение срещу стабилността на настоящото управление.
Депутатите приеха оставката на Антон Тодоров

Депутатите приеха оставката на Антон Тодоров

Антон Тодоров вече не е депутат и ще работи като журналист. Парламентът прие оставката му със 153 гласа за, 14 против и 11 въздържали се. Тодоров я де...

Делян Добрев определи поредните обвинения срещу него като неверни твърдения, които целят да го дискредитират. И попита дали Елена Йончева има отношения с български и чужди служби.

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ: Свързана ли е атаката към мен, личната атака към мен като Делян Добрев с интереси на тези служби в сектора, за който аз отговарям. Елена Йончева определено има някаква фиксация върху мен, претопля се една и съща стара манджа 100 пъти.
БСП: Вот на недоверие ще има. ГЕРБ: Корупция има във всяка страна в Европа

БСП: Вот на недоверие ще има. ГЕРБ: Корупция има във всяка страна в Европа

В студиото на "Още от деня" Георги Свиленски, зам.- председател на ПГ на БСП, заяви, че вотът на недоверие към правителството ще бъде внесен на 17 яну...

Антон Тодоров, ГЕРБ: Ако е вярно това, че Елена Йончева е секретен сътрудник на българска секретна служба или на чужда такава, това семейна традиция ли е и ако е такава, редно ли е тя да бъде в българския парламент и да работи срещу националния интерес евентуално на България, изпълнявайки чужди поръчки.

От ГЕРБ попитаха също дали Йончева е била придружавана в Кувейт от кадрови служител на Военна информация. И дали по време на предизборната кампания е ползвала кола на областната администрация в Хасково, за да превози неин фотограф до границата.