НОВИНИ

Скандал на делото срещу Ахмед Муса

С разпит на свидетели продължи днес процесът срещу срещу религиозния водач Ахмед Муса Ахмед и още 13 негови последователи, обвинени в разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава". По време на заседанието скандал в залата прeдизвика появата на първия свидетел, който влезе в съда с черна маска.

bnt avatar logo
от Марияна Димитрова
21:10, 16.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днешното заседание в Пазарджик започна със скандал заради появяването на маскирания свидетел Петър Тончев от Пловдив. Пред съда той обясни, че не желае да бъде сниман от медиите. В показанията си Тончев разказа, че през лятото на 2014 година е видял посъдимия Рангел Илиев в кватрал „Столипиново“, облечен с тениска и шапка със символите на „Ислямска държава“. Заради противоречия в показанията между свидетеля и подсъдимия в съда се проведе очна ставка между двамата. На излизане Тончев отново сложи маската си и това предизвика остри реакции от страна на адвокатите и подсъдимите, които настояха той да бъде глобен за нарушаване на Наредбата за обществения ред в Пазарджик.

В съдебна зала бившият секретар на Главно мюфтийство Ахмед Ахмедов обясни, че длъжностната карта за ваиз на Ахмед Муса не е валидна, тъй като е издадена преди мандата на сегашния главен мюфтия. Джамията “Абу Бекир“ в квартал „Изток“ пък не била заведена в регистъра на мюфтийството и не се знае какво се проповядва в нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Mъж е загинал, а друг е сопасност за живота след падане с мотоделтапланер
Mъж е загинал, а друг е сопасност за живота след падане с мотоделтапланер
​850 лева патентен данък за такситата в София
​850 лева патентен данък за такситата в София