Обвинения за натиск при приема на деца в 164 детска градина „Зорница“ в София. Уволнената директорка на детската градина Мариана Иванова твърди, че служители на Столичната община са ѝ изпращали есемеси и са й се обаждали, за да ѝ казват имена на деца, които трябва да бъдат приети. Кметът на София съобщи, че случаят се проверява от криминалисти, а районният кмет на "Овча купел" Христина Семерджиева заяви, че ще съди уволнената директорка за клевета.

София

Кметът на район „Овча купел“ заяви пред нашата камера, че не знае за кое дете става дума.

Христина Хаджигеоргиева, кмет на район "Овча купел": Нямам спомен кое е това дете наистина. [... ] Това е от 2016 г. Ако преди това са се случили нещата ще си възстановя паметта, но сега не мога. Аз контактувам със страшно много хора.

На въпрос дали някой от Общината е оказвал натиск на госпожа Иванова да приема деца, Христина Хаджигеоргиева отказа да коментира от името на общината.

Христина Хаджигеоргиева, кмет на район "Овча купел": Аз не мога да коментирам от името на Общината. Мога да говоря от свое име, а аз заявявам, че такъв натиск не съм оказвала нито веднъж. И точно затова аз ще заведа дело срещу г-жа Иванова за на авторитета ми и за манипулация на общественото мнение.
Тодор Чобанов, заместник-кмет на София: Тези неоснователни твърдения са отново същите, без доказателства и без факти. Мога да кажа, че нищо конкретно не сме видели, което да потвърждава тезата, че някой, някога е оказвал на г-жа Иванова натиск. Преди Нова година се появиха още сигнали. Дойдоха още хора с нови документи, които се проверяват сега в хода на третата проверка, която тече в момента. Тя е извършвана от Дирекция „Вътрешен контрол“ и там също ще се проверят редица фактори и обстоятелства, свързани с дейността на г-жа Иванова.