НОВИНИ

Скандал в Народното събрание заради доклада за работата на СЕМ

Обсъждането на доклада за работата на Съвета за електронни медии за миналата година предизвика скандал в пленарната зала на парламента. От БСП отново поискаха оставката на Бетина Жотева. От ГЕРБ пък напомниха, че тя вече се е извинила за този случай. Дебат по доклада така и не се проведе, а гласуването дали парламентът го приема, беше оставено за утре.

bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 06.07.2017
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Отчетният доклад на СЕМ днес разгорещи страстите. БСП отново поискаха оставката на Бетина Жотева, защото според тях напрежението, което се създаде около нея, е накърнило доверието в регулатора.

Елена Йончева - "БСП за България": Човек, който е призван да защитава свободата на словото, се превърна в палач на свободата на словото.

Това даде основание на ГЕРБ да заподозрят опозицията, че имаш желание да сложат свои хора в регулатора.

Тома Биков, ПГ на ГЕРБ: Обаче не можете, защото загубихте изборите. Ако ги бяхте спечелили, щяхте да си предложите може би ваши хора, както вие ги делите на наши и на ваши. Ние не сме толкова емоционални като вас, защото СЕМ е независим регулатор.
Вежди Рашидов, ПГ на ГЕРБ: Стефане, стегни сценария, пада нивото на българския театър. Българският съд е онази институция, която ще реши спора между двама. Вие не сте съдии да осъждате на публична смърт някои.
Стефан Данаилов, ПГ"БСП за България": Вежди, никой не ме е питал, тук не съм участвал. Даже аз се изненадах от това, друг е въпрос колко го приемам или не го приемам този начин. Просто аз очаквах Жотева, като една интелигентна жена, отдавна да ни е освободила от този ангажимент, напускайки СЕМ.
;

От ГЕРБ приканиха опозицията, ако иска да обсъжда случая с Бетина Жотева, да организират отделна дискусия за това и на няколко пъти приканиха - вниманието да се насочи към доклада. Напомниха също, че тя се е извинила за този случай.

А емоционалната реакция на Драгомир Стойнев, която попречи на изказването на Данаил Кирилов от ГЕРБ, беше причина председателят Димитър Главчев да го отстрани от залата. В знак на протест парламентарната група на БСП напусна залата.

По доклада говори единствено Велислава Кръстева от ДПС, която подчерта, че езикът на омразата се превърнал в официален език в българския парламент, а оттам и в българските медии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенсионирана медицинска сестра от село Табачка се грижи за възрастните хора там
Пенсионирана медицинска сестра от село Табачка се грижи за възрастните хора там
Жельо Бойчев: Комисията за боен самолет спира процеса на модернизация
Жельо Бойчев: Комисията за боен самолет спира процеса на модернизация