Обсъждането на доклада за работата на Съвета за електронни медии за миналата година предизвика скандал в пленарната зала на парламента. От БСП отново поискаха оставката на Бетина Жотева. От ГЕРБ пък напомниха, че тя вече се е извинила за този случай. Дебат по доклада така и не се проведе, а гласуването дали парламентът го приема, беше оставено за утре.

Отчетният доклад на СЕМ днес разгорещи страстите. БСП отново поискаха оставката на Бетина Жотева, защото според тях напрежението, което се създаде около нея, е накърнило доверието в регулатора.

Елена Йончева - "БСП за България": Човек, който е призван да защитава свободата на словото, се превърна в палач на свободата на словото.

Това даде основание на ГЕРБ да заподозрят опозицията, че имаш желание да сложат свои хора в регулатора.

Тома Биков, ПГ на ГЕРБ: Обаче не можете, защото загубихте изборите. Ако ги бяхте спечелили, щяхте да си предложите може би ваши хора, както вие ги делите на наши и на ваши. Ние не сме толкова емоционални като вас, защото СЕМ е независим регулатор.
Вежди Рашидов, ПГ на ГЕРБ: Стефане, стегни сценария, пада нивото на българския театър. Българският съд е онази институция, която ще реши спора между двама. Вие не сте съдии да осъждате на публична смърт някои.
Стефан Данаилов, ПГ"БСП за България": Вежди, никой не ме е питал, тук не съм участвал. Даже аз се изненадах от това, друг е въпрос колко го приемам или не го приемам този начин. Просто аз очаквах Жотева, като една интелигентна жена, отдавна да ни е освободила от този ангажимент, напускайки СЕМ.

От ГЕРБ приканиха опозицията, ако иска да обсъжда случая с Бетина Жотева, да организират отделна дискусия за това и на няколко пъти приканиха - вниманието да се насочи към доклада. Напомниха също, че тя се е извинила за този случай.

А емоционалната реакция на Драгомир Стойнев, която попречи на изказването на Данаил Кирилов от ГЕРБ, беше причина председателят Димитър Главчев да го отстрани от залата. В знак на протест парламентарната група на БСП напусна залата.

По доклада говори единствено Велислава Кръстева от ДПС, която подчерта, че езикът на омразата се превърнал в официален език в българския парламент, а оттам и в българските медии.