НОВИНИ

Скандал в НС: ​От БСП поискаха оставката на зам.-председателя Емил Христов

От БСП поискаха оставката на заместник-председателя на НС Емил Христов от ГЕРБ, заради отказа му в сградата на парламента да бъдат допуснати представители на протестиращите хора с увреждания. Случаят предизвика скандал в кулоарите на НС.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:53, 18.04.2018
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Докато Корнелия Нинова очакваше представители на протестиращите, стана ясно, че те не могат да влязат в сградата. По думите ѝ, не са допуснати, защото носят фланелки с надпис "Системата ни убива". Тя поясни, че заместник-председателят на НС Емил Христов се е позовал на правилника за вътрешния ред на парламента, който забранява продажбата и разпространението на информационни материали.

Корнелия Нинова - председател на БСП за България: Тези фланелки, с които са облечени и не могат да съблекат, за да влязат, да не казвам как в парламента, за ръководството на ГЕРБ е продажба и разпространение на информационни материали. Равностойни, равноправни български граждани не могат влязат в българския парламент, само защото си позволяват да протестират срещу системата, която в момента е системата ГЕРБ.

Веднага след това Емил Христов обясни, че не е разбрал за какво точно става дума, защото в момента е водел заседанието.

Емил Христов - заместник председател на НС: На мен не ми беше представен въпроса, че те имат разрешение за влизане. Може би обстановката не беше удачна, затова казах, че в момента не може да решим въпроса и не могат да влязат.

Малко след като Корнелия Нинова излезе навън, за да се срещне с протестиращите и да приеме предложенията им за законодателни промени, в кулоарите на събранието се разрази истински скандал между БСП и ГЕРБ.

- С тази фланелка не може да се влезе?

- Приемете си ги в залата !

- Защо не могат, коя точка са нарушили - кажете?

Г-н Христов с цялото ми уважение към Вас, това което направихте днес е най-малкото още утре да си депозирате оставката.

- Еее, за това е панаира, който правите!

Според ГЕРБ, от БСП умишлено са търсили конфликта.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Смятам, че е некоректно, разбирате ли? Просто ми е болно, че се заиграват за пореден път с тези хора, които действително имат своите проблеми.

Цветан Цветанов увери, че в момента се работи за промени в полза на хората с увреждания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След показния арест: Повдигнаха обвинение на кмета на столичния район Младост
След показния арест: Повдигнаха обвинение на кмета на столичния район "Младост"
ДРУГИТЕ новини: Казанова ни посреща
ДРУГИТЕ новини: Казанова ни посреща