Скандал в парламента между ДПС и Обединените патриоти. Поводът - декларация на Мустафа Карадайъ, с която от ДПС се обявиха против смяната на над 800 турско-арабски наименования на местности в Старозагорско с български имена.

След изказването му на трибуната застана проф. Станислав Станилов от "Атака", който коментира, че в Турция няма нито едно българско наименование на местност и даде за пример, че Лозенград се казва Кърклалери. Карадайъ напусна залата. Ето и част от думите им.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Въпросното решение на Общинския съвет е тест за българската демокрация и толерантност с тревожен резултат. Нашата демокрация се нуждае от сериозно осмисляне, от много сериозно и дълбоко осмисляне, дълбинно осмисляне. Нужен е диалог в обществото. Този и подобни актове са повод за размисъл за състоянието на демокрацията, за миналото на страната, на земята, за настоящето и бъдещето.
Станислав Станилов, ПГ на ОП: Българският етнически модел не е измислен от г-н Доган, нито от ДПС, нито от други хора. Българският етнически модел беше създаден от българския народ след Освобождението и ако това не е вярно, в България няма да има турци, а то има и то твърде много. Българският етнически модел позволи на тези турци да останат и мирно да живеят с всички българи, което те сега не искат да го правят.