НОВИНИ

Скандал в парламента около имунитета на Манол Генов

ГЕРБ атакуваха депутата от левицата Манол Генов, който е с повдигнато обвинение за купуване на гласове. От партията взеха копие от документите по искането на главния прокурор за сваляне на имунитета му, за да преценят дали да искат оставката му. От БСП пък обвиниха ГЕРБ, че целят да отклонят вниманието от скандала с НДК.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:51, 21.07.2017
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

От ГЕРБ заявиха ,че са сериозно притеснени от данните около разследването срещу Манол Генов за купуване на гласове. Затова поискаха документите по случая, изпратени в деловодството на парламента.

Тома Биков, депутат от ГЕРБ: Това, което предстои да се запознаем ще ни даде и основания да преценим дали да поискаме оставката на г-н Генов и да призовем ръководството на БСП и ПГ на БСП госпожа Нинова да се разграничи от тези негови действия, защото те казаха, че стоят зад него.
;

От ГЕРБ искат да се изясни и дали Манол Генов има отношения с хора, които са свързани с напрежението в ромската махала на Асеновград. От БСП пък обвиниха ГЕРБ, че искат да отклонят вниманието от скандала около НДК.

Драгомир Стойнев, БСП за България: От вас разбирам, че се иска оставката на Манол Генов. Иска ли се оставката на народните представители от ГЕРБ, там също има народни представители със свален имунитет. Някой тяхната оставка иска ли? Или може би се опитват с един скандал да потушат най-големия скандал - скандалът НДК. Един корупционен скандал, където две лобита на ГЕРБ се бият един срещу друг.
Антон Тодоров, депутат от ГЕРБ: Манол Генов е човекът, който по думите на главния прокурор се е обаждал, за да притиска, да оказва влияние на градския прокурор на Асеновград. И твърдим, че ако Манол Генов е правил и това, той наистина няма място в българския парламент. Казано най-общо и леко афористично, той трябва да изхвърчи като тапа от парламента.
Драгомир Стойнов: Има си работещи институции, те разследват, нека да ги оставим да си свършат на спокойствие работата, и да не влизаме в това дребно политическо боричкане, просто не им прави чест на ГЕРБ. И нека да не превръщаме Народното събрание в един трибунал.

Обвинението срещу Манол Генов, който е бивш заместник-кмет на Асеновград, е за организиране на купуване на гласове срещу 20-25 лв., платени на 69 души, предимно от ромски произход. Той самият отрича да е купувал гласове и се надява на справедлив процес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
115 години от рождението на Мими Балканска
115 години от рождението на Мими Балканска
Музикалният свят скърби за Честър Бенингтън
Музикалният свят скърби за Честър Бенингтън