НОВИНИ

Скандал в парламента за концесиите на морските плажове

Бившият вицепремиер Валери Симеонов обвинява Министерството на туризма в раздаване на концесии на тъмно. В отговор Николина Ангелкова заяви, че изцяло спазват закона. Споровете възникнаха при обсъждане на текст, който предвиждаше плажовете да се дават на концесии по стария ред още 2 години. Заради остри реплики от средите на патриотите и левицата, текстът беше оттеглен.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:10, 19.12.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Валери Симеонов сравни спора около концесиите за плажовете с Троянската война и скочи срещу ГЕРБ, че искат да запазят още 2 години сегашните процедури, по които документацията е поверителна.

Валери Симеонов - Обединени патриоти: Става въпрос не само за противоборство между Менелай и Парис, а става въпрос за две големи партии, които не трябва да допуснем да влязат в опустошителен сблъсък една с друга.

Ще продължи раздаването на концесии на тъмно, както и до момента, под прякото указание на ръководството на Министерството на туризма, което държи папките за концесиите в една специална стая с камери.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Това е абсурдно, няма как да се крият документи, в каквито и да е тайни или явни стаи в която и да е администрация. Министерството на туризма няколкократно е доказвало, и аз лично, че ние работим 100 процента спазвайки българското законодателство.

От ляво обвиниха в скрити интереси ГЕРБ и Данаил Кирилов, който е вносител на искането за отлагане на разпоредби от Закона за концесиите.

Крум Зарков - БСП: Минавате всякакви граници, действате като абсолютен законодателен терорист.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Ако ние не удължим срока, ще стане много голяма каша в управлението на плажовете.

След дълги спорове, Кирилов оттегли предложението си.

Данаил Кирилов - председател на Комисията по правни въпроси в НС, ГЕРБ: Заради необоснованите твърдения на опозицията, и за съжаление и на наши партньори. Заговорът сега е точно срещу институционалността и срещу интересите на държавата.

Така при висящи спорове за концесии щял да се приложи закон, различен от този, при който са започнали. Управляващите дълго обсъждаха в залата възможните изходи от създадената ситуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Порожанов: 2019 г. ще продължи да бъде трудна за животновъдния сектор
Румен Порожанов: 2019 г. ще продължи да бъде трудна за животновъдния сектор
​Съдът върна бившия кмет на Галиче Ценко Чоков в ареста
​Съдът върна бившия кмет на Галиче Ценко Чоков в ареста