НОВИНИ

Скандал в Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград

Скандал в Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград! Синдикалните образователни лидери от КНСБ и КТ „Подкрепа” в града настояват експерти от образователното министерство да направят спешна финансова и документална проверка в центъра заради неправомерно управление на културната институция.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:45, 28.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Синдикалните образователни лидери в Благоевград Бонка Ичкова и Ирина Андонова твърдят, че под натиск на общинската администрация са съкратени четирима педагози в Центъра за личностно и творческо развитие в града.

Бонка Ичкова, общински координатор на Съюза на българските учители в КНСБ – Благоевград:
„Без никакви критерии за качество на образование, за което се говори непрекъснато, се изхвърлят буквално хора на улицата: дългогодишни учители в бивш Обединен детски комплекс, който трябваше да наследи при одит по закон тези нови центрове. Нееднократно сме се възмущавали от тона назидателния и от разделението, което г-жа Шопова всяваше между звената, които се обединиха под една шапка. Нееднократно в началото бяхме притеснени относно финансирането."

От общината в Благоевград обаче отхвърлят всички обвинения и твърдят, че откакто е създаден центърът през октомври миналата година до момента двама души са пенсионирани, а други двама са напуснали по взаимно съгласие. Междувременно работещите в Центъра за личностно и творческо развитие инициираха и подписка, с която остро възразяват срещу твърденията на Бонка Ичкова. 22-ма от общо 33-ма служители, които са и членове на синдикатите, са се подписали, че твърдението, за напуснали преподаватели вследствие на оказван натиск върху тях не отговаря на истината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветанов поднесе извинения на ДПС след изказването на Красимир Велчев
Цветанов поднесе извинения на ДПС след изказването на Красимир Велчев
В Пловдив започна форумът Индустрия 4.0
В Пловдив започна форумът "Индустрия 4.0"