НОВИНИ

Скандалът от Хасково се прехвърли и в Парламента

Скандалът в Хасково отекна и в пленарната зала по време на парламентарния контрол. От БСП отправиха обвинения в шуробаджанащина и конфликт на интереси в общината и посочиха имената на роднини и съученици на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Добрев пък заяви, че има съученици в много държавни институции и че дори е учил в едно и също училище с президента Румен Радев.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:36, 29.09.2017
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

От ляво очертаха схемата Хасково. Елена Йончева посочи, че първа братовчедка на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, негови кумове, съученици и бивши съдружници заемат ключови позиции в общината. Двама от тях са заместник-кметове, а близък до Добрев човек е акционер във фирми, които печелят обществени поръчки - сред които и за саниране.

Елена Йончева, депутат от БСП за България: Примерът в община Хасково е повече от шуробаджанащина - извършена е безскрупулна и нагла схема за подчиняване на общината от един роднинско - приятелския кръг с ясна цел - търговия с обществен ресурс.
Делян Добрев, депутат от ГЕРБ: От 247 души, които работят в община Хасково, имам една първа братовчедка и двама човека, на които съм кум.
Елена Йончева, депутат от БСП за България: Днес във всеки един град има по един суджук. Днес във всяка една община има по един феодал, който упражнява властта си, който раздава обществените поръчки на свои хора.

Българският премиер Борисов говори за превенция и противодействие на корупцията. Покажете го това противодействие, г-н Борисов, поне от кумова срама.

Делян Добрев заяви, че във всяко едно министерство и институция в София има съученици.

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ: Госпожо Йончева, ставате за смях. В тази вашата диаграма сте изпуснали много важен човек. Това е президентът Румен Радев. Знаете ли, че аз съм повече съученик с президента Румен Радев, отколкото със заместник-кмета Милена Трендафилова? Защото аз и президентът Румен Радев сме учили в едно и също училище в Хасково.

По отношение на обществените поръчки за санирането, Добрев посочи, че в Хасково те са с най-ниска цена.

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ: Дайте да вземем да извадим от сайта на общината всички фирми, които са спечелили санирането в Хасково. Знаете ли какво ще се окаже? Ми те са червени.

Делян Добрев допълни, че договор за саниране има и червеният депутат Никола Динков. Той самият обясни, че го е сключил, преди да влезе в парламента.

Никола Динков, БСП за България: И тук важният въпрос е не кой кум, кой сват, кой на булката брат. Защото тези отношения са ваши вътре и хармонията е нарушена.

Делян Добрев днес отново заяви, че се разграничават от кмета на Хасково и че съжалява, че го е номинирал за поста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонски театър предложи работа на студенти от Югозападния университет
Македонски театър предложи работа на студенти от Югозападния университет
Писателят Найден Вълчев бе отличен с наградата Златен век
Писателят Найден Вълчев бе отличен с наградата "Златен век"