НОВИНИ

Скандалът с имейлите на Клинтън се разгаря

ФБР се сдоби със съдебна заповед, за да проучи нови имейли, свързани с Хилъри Клинтън. Това става дни преди президентските избори, на които кандидатката на демократите се бори с републиканеца Доналд Тръмп. Виден демократ обвини ФБР в нарушение на закон, който е приет през 1939 г. и забранява на служители на ведомството да използват служебната си власт, за да влияят на избори.

Фани Аронова
от Фани Аронова
11:29, 31.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
По света
скандалът имейлите клинтън разгаря

ФБР ще проучи дали новооткритите имейли имат връзка с разследването на частния сървър, който Хилари Клинтън е използвала докато беше държавен секретар в периода 2009-2013-та година. Лидерът на малцинството в Сената Хари Рийд обвини директора на ФБР Джеймс Коми в двоен стандарт, защото е пренебрегнал призивите на демократите да проучи евентуални връзки на Доналд Тръмп с Москва, но е информиран Конгреса за новите имейли на Клинтън. Те са открити при разследване срещу бившия конгресмен Антъни Уайнър.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на Републиканската партия: "Не мислехме, че ще ти благодарим, Антъни Уайнър! ФБР продължава да разследва незаконното поведение на Хилари Клинтън."

Самата Клинтън заяви, че няма да бъде отклонена от пътя си в седмицата преди изборите.

Хилари Клинтън, кандидат-президент на Демократическата партия: "Избирателите заслужават да научат всички факти. Призовахме директора Коми да обясни всичко незабавно"

ФБР трябва да проучи стотици хиляди имейли, така че до 8 ноември, когато са изборите, не се очаква резултат. През лятото предишно разследване установи, че Клинтън не е нарушила закона, когато беше държавен секретар и срещу нея не беше повдигнато обвинение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигнаха блокадата на Калотина
Вдигнаха блокадата на "Калотина"
Мисия Координатор по донорство
Мисия "Координатор по донорство"