НОВИНИ

Скандалът с руския депутат Толстой предизвика спор в парламента

Скандалното изказване на руския депутат Пьотр Толстой предизвика декларации от няколко парламентарни групи и спорове в пленарната зала. Пред БНТ той заяви, че Русия ще закупи цяла България, и вече е закупено половината крайбрежие.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:10, 21.09.2016
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

От ГЕРБ днес посочиха в декларация, че никой не може да нарушава националния суверенитет на България и поискаха партията на Владимир Путин Единна Русия публично да се разграничи от думите на Толстой. Реформаторите поискаха позиция по случая на руското правителство и посолството на страната у нас. От ляво атакуваха управляващите, че нямат позиция по националните интереси, а от "Атака" заявиха, че в България има много повече закупени имоти от турски граждани и фирми, отколкото от руски.

Цвета Караянчева - ГЕРБ: Настояваме руският телевизионен журналист и депутат от партия "Единна Русия" да се извини публично за провокативното си поведение. Възприемаме като несъвместимо с добрия дипломатически тон арогантното държание на всеки чуждестранен гражданин, независимо от неговия произход и обществен ранг, който злоупотребява с името и честта на българския народ.

Корнелия Нинова - председател на БСП - лява България: Това, което правите днес обаче е доказателство, още едно защо светът гледа на България по този начин - защо от изток някой иска да купува, а от запад някой иска да ни прави буферна зона за бежанци. Защото управляващите в България са хора без характер, без позиция по националните интереси. И когато и както им изнася, където са началниците, натам се кланят.

Иван Иванов - Реформаторски блок: Ние квалифицираме като посегателство срещу българската национална сигурност, демократичния ред и националното ни достойнство, поредното руско арогантно депутатско изявление и настояваме българските институции да поемат отговорност и да разследват и алармират обществото за всеки опит българският национален интерес да бъде предаден или продаден.

Станислав Станилов - "Атака": Някой да си направи усилието и да направи справка - колко са имотите в България, купени от турска страна и колко от руска - 3 към 1.

Как продаваме на израелци, на американци, на англичани, идват тука и купуват, обаче руснаците - какво, ще дойдат тука един полк казаци и ще ни закарат в Сибир - това са пълни глупости.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маргарита Попова няма намерение да се кандидатира за президент
Маргарита Попова няма намерение да се кандидатира за президент
Депутатите обсъждат отпускане на пари на НЕК за плащане на дълга по АЕЦ Белене
Депутатите обсъждат отпускане на пари на НЕК за плащане на дълга по АЕЦ "Белене"