НОВИНИ

Скопие в очакване на футболния спектакъл - Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед

Македонската столица днес е в очакване на истински футболен спектакъл - мача за Суперкупата на Европа между Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед.

Скопие в очакване на футболния спектакъл - Реал (Мадрид) и Манчестър Юнайтед
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 08.08.2017
Чете се за: 01:05 мин.

Мерките за сигурност в Скопие днес могат да съперничат на нивото от 1999 г. по време на посещението на американския президент Бил Клинтън, отбелязва сръбската телевизия РТС. За да не излязат нещата извън контрол, за сигурността на този мач ще се грижат всички служители на македонската полиция, които са на разположение, както и тайните служби. Голяма част от центъра на Скопие ще бъде затворена за движение.

По покана на Европейската футболна федерация /УЕФА/ министър-председателят на Македония Зоран Заев присъства снощи на тържество за високопоставени гости по повод провеждането на мача, съобщи МИА.

На приема за добре дошли на гостите Заев е разговарял с водещите служители на двете футболни федерации - европейската и световната - и с членове на ръководствата и експертните щабове на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Премиерът е изтъкнал, че са създадени всички условия това върховно спортно събитие да се проведе в най-добра атмосфера. Той е изразил увереност, че Република Македония и Скопие като домакини ще оправдаят доверието и очакванията и ще заслужат вниманието на света, което ще бъде насочено към спортното премерване на сили на футболните звезди от Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.

Двата отбора пристигнаха вчера на летище "Александър Велики", откъдето при строги мерки за сигурност бяха откарани до хотелите, в които пребивават - Реал Мадрид в "Александър Палас" и Манчестър Юнайтед в "Гранд плаза". Македонските фенови ги посрещнаха с овации и викове.

Двата отбора вчера имаха възможност да се запознаят с терена на стадиона "Филип Втори", където направиха тренировка.
Общината на Скопие подготви отделни места в града за феновете на двата отбора. За симпатизантите на испанския отбор е предвиден площад "Филип Втори", докато за феновете на английския отбор е предвидено пространството пред къщата паметник "Майка Тереза", откъдето те ще тръгнат към стадиона "Филип Втори".

На стадиона ще са позволени само знамена на финалистите и на Испания и Англия. Предстоящият футболен мач се очаква да бъде гледан от петстотин милиона души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заповедта за Калиакра“ ще продължава да действа до прецизирането на нова
Заповедта за "Калиакра“ ще продължава да действа до прецизирането на нова
Гранатата, открита в кв. Младост, не е стар боеприпас
Гранатата, открита в кв. "Младост", не е стар боеприпас