НОВИНИ

Сергей Скрипал вече не е в критично състояние

Сергей Скрипал вече не е в критично състоние, съобщиха от болницата, в която той и дъщеря му Юлия, се лекуват след като бяха отровени в началото на март. Русия категорично отрече публикациите, че веществото, с което е извършено нападението срещу двамата Скрипал е произведено в Саратовска област.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
16:06, 06.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал реагира много добре на лечението и състоянието му се подобрява с бързи темпове, месец след отравянето му, се казва в писмено изявление на болницата, където се намира Скрипал. Той вече е в съзнание и разговаря.

Д-р Кристин Бланшард: Реагира много добре на лечението, подобрява се бързо и вече не е в критично състояние.

Състоянието на Юлия Скрипал е значително по-добро, но няма конкретна дата за изписването й. Руски дипломати очакват отговор от нея дали иска съдействие от Москва. Вестник "Таймс" публикува статия, в която твърди, че веществото, с което са атакувани бащата и дъщерята , известно като Новичок, е произведено в руската военна научно-изследователска база в град Шихани, Саратовска област. Изданието нарича базата "руския Портън Даун" като името на британската военна лаборатория, специализирана в изследвания на химически и биологически вещества. Москва категорично отрече информацията.


;

Днес дипломат номер едно на Русия - Сергей Лавров, каза, че страната му повече не иска да живее в атмосферата на дипломатическа война.

Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия: Ако нашите западни партньори си представят, че всичко ще приключи като Русия си признае всички смъртни грехове и че е виновна за всичко и навсякъде, и каже - простете ми - ще играя по вашите правила, та ако представите са им такива, специалистите им по Русия много са се объркали.

Домашните животни на Сергей Скрипал са мъртви, обявиха британските власти. Двете морски свинчета са починали от глад,а обезводнена котка е умъртвена от ветеринар. Обяснението се наложи след въпроси за животните от руска страна във връзка с евентуални доказателства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА се готви да изследва  сърцето на Марс
НАСА се готви да изследва "сърцето" на Марс
МВР разпространи още снимки на избягалите затворници
МВР разпространи още снимки на избягалите затворници