Днес е ден на траур в община Камено в памет на трите жертви от поройните дъждове в Буграско. Продължава издирването на жената, която изчезна при наводнението в с. Черни връх. Продължава и огледът на щетите в пострадалите села, които по първоначални изчисления, се оценяват на над 4 млн. лева. Междувременно стана ясно, че правителството ще отпусне 1 млн. лв. на Бургас и Камено за справяне с последствията от пороите.

Каква е ситуацията днес в най-пострадалите населени места вижте в прякото включване на Николай Минков.

Черни Връх, Камено

Водеща причина за трагедията в село Черни връх е скъсването на предпазната дига. Най-вероятно това е предизвикало приливната вълна. Тази хипотеза беше потвърдена и от кмета на село Камено Жельо Вардунски пред камерата на "По света и у нас".

Жельо Вардунски, кмет на село Камено: Хората се оплакаха, че тази дига, според тях, ще направи поразии. Ние бяхме решили или да я премахваме, но тя е изградена преди 7-8 години, никой не предполагаше, че може да се скъса това съоръжение. Според мен може и това нещо да има някакво влияние.

От рано сутринта започнаха огледите за оценка на щетите. Най-пострадали са село Равнец, Черни връх и Полски извор.

Основната версия: Не язовирите, а дъждът е виновен за наводнението в Бургаско

Основната версия: Не язовирите, а дъждът е виновен за наводнението в Бургаско

След проверки на 4 от 7 язовира - основната версия на властите е, че за бедствието в Бургаска област е виновен дъждът. Оказа се, че след отичането на...